Sladica iz ostankov peciva – snežak

Prikupna sladica po praznikih, za katero uporabite ostanke peciva.

 

 

Če iščete simpatično idejo za uporabo ostankov božičnih sladic, na primer sladkega kruha, lahko oblikujete snežaka, ki se zabava na snegu ali drsa po zaledenelem jezeru.

 

 

Dva kozarca ostankov zdrobite. Primešajte dve žlici kokosovega olja in dve žlici mleka. Iz te količine lahko naredite enega srednje velikega
ali dva manjša snežaka.

 

 

Gnetite, vse dokler masa ne postane kompaktna.

 

 

 

Oblikujte dve kroglici, večjo za telo in manjšo za glavo, in ju povaljajte v sladkorju v prahu.

 

 

 

V glavo zapičite pol zobotrebca, da jo lažje pritrdite na telo. Drugo polovico zobotrebca dodatno skrajšajte in uporabite za nos.

 

 

Namesto rok zapičite dve vejici, z drobci čokolade pa upodobite oči in usta.

 

 

Strok vanilje prepolovite in uporabite kot smučke. Če ga odrežete 3 cm od vsake konice, pa dobite drsalke.

 


Snežak bo še bolj prikupen, če mu ovijete šal in mu dodate slušalke. Za to uporabite odrezek tekstila, volno ali pa sladkorno maso.

 

 

Servirate ga lahko na kupčku kokosove moke ali sladkorja.

 


Ledeno jezero oziroma drsališče naredite tako, da mleti sladkor raztopite v malo vode in dodate jedilno barvilo, vlijete na krožnik in postavite v zamrzovalnik, da se strdi.

 

 

Sladki snežak je oživel. Glej ga, že šviga!

 

Recept, izvedba in fotografije: Tanja Tuta
 

Dom in Stil
18. dec 2014

Povezave


Zasnežena pokrajina v kozarčku

Pena iz bele čokolade z malinami

Piškotna škatla presenečenja s kokosovimi pralinami

Dišeče zvezde

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...