Mafini z gozdnimi jagodami

Spomladi lahko med sprehodom v bližnjem gozdu naberemo gozdne jagode in jih uporabimo na doma spečenih mafinih.

Za malico torej pripravimo mafine, kremo in polivko. 

mafini_z_gozdnimi_jagodami_recept

 

Sestavine za mafine:
280 g moke
120 g sladkorja
2 jajci
250 ml mleka
90 g masla
pecilni prašek
50 g gozdnih jagod

Krema:
4 žlice skute
4 žlice maskarponeja
4 žlice sladkorja v prahu

Jagodna polivka:
dve žlici sladkorja
pol kozarca vode
pest gozdnih jagod

 

mafini_z_gozdnimi_jagodami_recept


Pripravimo mafine. Zmešamo suhe sestavine. V ločeni skledi zmešamo vlažne sestavine in jih primešamo suhim. Na koncu vmešamo še jagode.
V pekaču za mafine pečemo približno 20 minut pri 200 °C.

Krema: vse sestavine stepemo v gladko kremo in z njo dekoriramo ohlajene mafine.

V vodi stopimo sladkor in v sirupu jagode kuhamo največ 5 minut, da ne razpadejo. Mafine dekoriramo z mlačnim sokom in jagodami.

 

mafini_z_gozdnimi_jagodami_recept

 

Male gozdne jagode so tako ljubke oblike, da jih lahko za okrasitev uporabimo tudi sveže.

 

Pripravila in fotografirala: Tanja Tuta

Dom in Stil
5. mar 2015

Povezave


Pita z jagodičevjem

Pogrinjek za praznik češenj

Pike in češnje na Pikinem pogrinjku

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...