Polenta na žaru z jagodami

V sezoni jagod in piknikov se kar sami porajajo vedno novi okusni in lahki recepti.

 
Čas je za uživanje na prostem. Prijatelje povabite na družabno kosilo na vrtu in jim ob tej priložnosti pripravite žar malo drugače.
 
 
 
 
Sestavine (4 osebe):
 
košarica jagod (250 g, naj ne bodo preveč zrele)
2 kozarca polente (grobe koruzne moke)
3 kozarci vode
2 žlici sladkorja
meta
maslo
 
 
 
Polento skuhajte v kropu, sladkanem z žlico sladkorja. Ohladite jo na pladnju in narežite na kose (kvadratke, srčke ipd.).
 
 
 
Polento in razpolovljene jagode pecite par minut na razbeljenem žaru, premazanem z maslom. Polento popecite na obeh straneh, jagode pa samo na razpolovljeni strani. Položite na servirni pladenj.
 
 
V lončku ali kar na žaru, če ste uporabili takega z dnom ali ponev, stopite preostali sladkor z malo vode in koščkom masla. Sirup pokapajte po pladnju in jed potresite s svežimi listi mete.
 
 
Sladico postrezite s svežo pijačo, na primer z ledenomrzlo vodo z metinimi listi in limono.
 
 
Kuha in fotografira: Tanja Tuta

Dom in Stil
5. maj 2015
spremenjeno 6. maj 2015

Povezave


Hladna avokadova juha

Fokača

Piknik - ideje za žar

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...