Rabarbarin in jagodni drobljenček

Rabarbara in jagode se predstavljajo v receptu za drobljenček.

 

Rabarbara je med prvimi užitnimi zelmi, ki jih bomo lahko nabrali na domačem vrtu. Zelenjava, ki jo lahko gojimo tudi v okrasne namene, je k nam zašla z daljne Kitajske in je v prehranske namene cenjena bolj v anglosaških deželah kot pa v južnejših predelih Evrope. Njeni listi niso neužitni, saj vsebujejo preveč oksalne kisline. Veliko bolj so zanimiva stebla, saj lahko iz njih naredimo različne sladice, kompote, marmelade, sokove in omake.

 

 recepti_z-rabarbaro_drobljencek

 

Poglejmo, kako iz rabarbare in jagod pripraviti okusno sladico, tokrat vam predstavljamo recept za drobljenček.

 

Sestavine za 6 oseb:
250 g rabarbare
250 g jagod
pol kozarca + 1 žlica rjavega sladkorja
vanilja (strok)
pest mandljev v lističih

maslo

 

Za drobljenček:
100 g moke
50 g masla
50 g sladkorja

 

 

recpet_za_rabarbaro_rabarbarin_jagodni_drobljencek


V skledi pregnetite moko, maslo in sladkor. Nastati morajo večji koščki in grobe drobtine.

Rabarbaro in jagode narežite. Hitro jih popecite v ponvi z žlico masla, pol kozarca sladkorja in vaniljo.

Vlijte v ognjevarni pekač, posujte z drobljenčkom, mandlji in žlico rjavega sladkorja.

Pecite 20 minut pri 200 °C.

 

recpet_za_rabarbaro_rabarbarin_jagodni_drobljencek

 

K jedi se prilega vaniljev sladoled in sladkan navaden jogurt.

 

recpet_za_rabarbaro_rabarbarin_jagodni_drobljencek

 

Dober tek!

Pripravila in fotografirala: Tanja Tuta

Dom in Stil
11. maj 2015

Povezave


Polenta na žaru z jagodami

Melisina pita

Hruškove pite - galete

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...