Medenjaki

Ob decembrskih večerih, ko želite, da v vašem domu zadiši po piškotih, so medenjaki prava izbira.

 

 

 

 

Potrebujete:

450 g moke,

150 g masla,

150 g sladkorja v prahu,

150 g medu,

100 g mletih mandljev,

2 jajci,

kavno žličko sode bikarbone,

žličko mletih začimb za medenjake ali cimeta.

 

Za obliv

100 g temne čokolade

1 beljak

120 g sladkorja v prahu

cvetni prah

kandirane pomaranče

 

Med najprej zavrete, nato ga ohladite. Vmešate ga skupaj z moko, sladkorjem, maslom, sodo, jajci, mandlji in začimbami. Zgnetete v gladko testo in pustimo počivati v hladilnku najmanj eno uro.

 

 

Oblikujete kroglice premera 2–3 cm in jih polagate na pekač tako, da med njimi ostane prostor, saj narastejo.

 

 

 

Pečete pri 180 stopinjah Celzija približno 15 minut.

 

 

Beli obliv pripravite tako, da beljak stepate 10 sekund, da se začne peniti, nato mu med stepanjem dodajate sladkor po žlicah. Stepate še 5 minut, da dobite bleščeč bel obliv.

 

 

Čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali nad paro.

 

 

Ohlajene piškote pomakate v sladkorni ali čokoladni obliv in jih potresete s cvetnim prahom in kandiranimi pomarančami. Lahko jih potresete tudi s pisanimi mrvicami ali sesekljanimi oreščki.

 

 

Piškote hranite v zaprti posodi.

 

Ideja, izvedba in fotografira: Mateja Dobravec

Dom in Stil
27. nov 2015
spremenjeno 14. dec 2015

Povezave


Kako naredimo čokoladno dekoracijo za sladice

Provansalska čokoladna pita

Piškotna škatla presenečenja s kokosovimi pralinami

Venčki iz španskih vetrcev – meringe

Kandirane pomaranče s čokolado

Rulada

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...