Veganske palačinke z vinogradniškimi breskvami

Veganske palačinke - recept, ki bo osvežil vašo zbirko veganskih receptov.

Palačinke so najljubša sladica naših otrok, pečemo jih precej pogosto za večerje, malice ali celo kosila, ko nadomestijo tudi prikuho za juho. Včasih, ko imajo otroci na obisku prijatelje ali sorodnike, peka palačink vzame veliko časa, zato poskušamo pohitriti tako, da pečemo na dveh ponvah hkrati. Drugič na pomoč pokličemo otroke, nekateri radi zamesijo maso za palačinke, drugi jih radi pečejo. Pečenje palačink lahko hitro postane zabava za vso družino, med peko pa se pogovarjamo o preteklem dnevu ter o načrtih za prihodnje dni.  Otroci palačinke najraje namažejo s sladkimi marmeladami, čokoladnimi namazi, starejši pa jih okrasimo s sadjem. Se še kdo spomni klasičnega namaza za palačinke iz 80ih? Limonov sok in sladkor? Recept za palačinke, ki ne vsebuje mleka ali jajc vedno pride prav, predstavljeni veganski recept za palačinke kjer smo uporabili banane, kokosovo mleko in riževo mleko.
 


Kokos ima veliko hranilnih snovi, zato ne preseneča, da ga imenujejo tudi najbolj zdravilnega sadež na svetu. Blagodejnost kokosa se skriva v sveži kokosovi vodi in kokosovem olju. Zaradi njiju kokosovi palmi pravijo tudi drevo življenja  ter soku mladih kokosov pravijo tudi voda življenja, ker ima enako elektrolitsko ravnovesje kot naša kri. Ta sok je zakladnica dragocenih mineralov, ki jih naše telo zaradi osiromašene industrijske prehrane vse bolj pogreša. Kokosovo mleko lahko namesto navadnega mleka uporabimo v jutranji kavici, saj nam bo dvignilo energijo. Poleg poživljajočega kofeina vas bo napitek napolnil tudi z elektroliti, ki jih kokosovo mleko vsebuje. Vsebuje pa tudi kalij, natrij, magnezijev klorid, ki pomagajo, da telo ostane kar se le da hidrirano in spodbuja pravilno delovanje telesa.

 

 

Sestavine


½ banane
1dl kokosovega mleka
1 dl riževega mleka
5 žlic moke (bela, pirina)
½ žličke sladkorja muscovado
Banano olupite in z vilicami pretlačite. Dodajte kokosovo in riževo mleko in postopoma dodajajte moko. Masa naj bo nekoliko gostejša. Ponev namastite s kokosovo maščobo in specite palačinke. Te se pečejo malce dlje kot palačinke z jajci.

 



Za nadev:
4 vinogradniške breskve (ali drugo poljubno sadje)
3 žlice rjavega sladkorja
0,5 dl sladkega vina (traminec, muškat)

 

 



Breskve olupite in razrežite na krhlje. Rjavi sladkor karamelizirajte in zalijte s sladkim vinom, dodajte breskve in minuto ali dve podušite, da se zmehčajo. Postrezite še tople s sveže pečenimi palačinkami.

 

 

V dneh, ko nam pade sladkor ali potrebujemo sladico za pocrkljat so palačinke hitro pripravljena jed, ki ima veliko potenciala pri dekoriranju.

Recept: Saša Drobnič Škrjanec, Jagaba

Fotografije: Klemen Brumec

 




 

Dom in Stil
13. jan 2016

Povezave


Brezglutenske palačinke z domačo marmelado

Palačinke s karameliziranimi orehi

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...