Hitra jajčna omleta s špinačo in mladim sirom

Pomlad je sezona jajc in zelišč. Poglejmo recept za krasno omleto s špinačo. Lahko jo pripravite tudi s koprivami ali čemažem.

Pomladno prebujanje nam prinese obilo zelišč, ki jih lahko naberemo kar v naravi ali pa tudi na vrtu. Kaj je lepšega, kot da si med sprehodom med še zaspano naravo poiščemo svoja priljubljena zelišča, ki so prav v tem letnem času bogata z vitamini in rudninami. Kako ne bi bila, ko pa so celo zimo čakala, da spet poženejo in se razživijo.

Jernej je za nas pripravil hitro jajčno omleto, ki si jo lahko pripravite tudi takoj ob povratku s sprehoda. Takrat najbolj tekne :-)

 

recept-jajca-zelisca-jajcnaomleta

 

Sestavine za eno omleto:
1 žlica olivnega olja
3 jajca
2 pesti mlade špinače*
50 g  mladega sira, nadrobljenega
1/4 čajne žličke morske soli in črnega mletega popra

Jajca ubijemo v manjšo posodo in jih s pomočjo vilice razžvrkljamo. Začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.

Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo na visoki temperaturi segrejemo, dodo olivno olje. Ko je olivno olje zelo vroče, vendar se ne sme kaditi, hitro dodamo jajca. Potresemo ponev, da se jajca enakomerno razporedijo in pustimo 20 sekund.

S pomočjo lopatice potisnemo robove omlete proti sredini ponve, z neprestanim tresenjem ponve. Na ta način enakomerno razporedimo preostalo jajčno tekočino. Omleta je narejena, ko je še vedno rahlo mehka, skoraj tekoča na sredini. Na tej točki hitro dodamo špinačo in nadrobljen mlad sir. Takoj odstranimo s kuhalnika.

 

recept-jajca-zelisca-jajcnaomleta



Da zvijemo omleto, ponev dvignemo nad kuhalnik in jo nekoliko nagnemo stran od našega telesa. S pestjo krepko in kratko udarimo proti ročaju ponve, da se zgornja tretjina omlete prepogne. Zdaj omleto zdrsnemo na krožnik, tako da se omleta dokončno zvije, z odprto stranjo navzdol. Lahko pa si pomagamo tudi z vilico.

Jajčno omleto postrežemo z žlico kisle smetane ali creme fraiche.

* Špinačo lahko zamenjamo tudi z mladimi koprivami ali čemažem.

 

Dober tek!

 

Pripravil in spekel: Jerjej Zver

Fotografirala: Maja Galuf

Jernejkitchen.com

 

 

Dom in Stil
24. mar 2016

Povezave


Recept za špinačne krpice

Hren in velika noč

Jajčna tortica

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...