Priloga iz brstičnega ohrovta

Kratki novembrski in decembrski dnevi ter dolgi večeri kar kličejo po bogatih jesenskih poslasticah in ustvarjalnih večerih z našimi najbližjimi. Za tokratno glavno sestavino smo izbrali jesensko-zimski sadež – brstični ohrovt.


Majhni okrogli zeleni plodovi se na naših mizah znajdejo predvsem jeseni in pozimi. Brstični ohrovt ima približno trikrat več vitamina C kot pomaranče. V njem je dvakrat več beljakovin in nekoliko več ogljikovih hidratov kot v zelju, zato ima tudi večjo energijsko vrednost. Ker vsebuje vse pomembne aminokisline, je nepogrešljiv pri shujševalnih dietah.
Zima je že pred vrati in preden nas ujamejo kakšne viroze ali prehladi, si pripravite kakšno od dveh jedi iz brstičnega ohrovta, ki vam ju danes predstavljamo.
Priloga iz brstičnega ohrovta je bogata priloga s prvovrstno kombinacijo jesenskih okusov. Brstičnemu ohrovtu, kostanju in jesenski buči se v tej prilogi pridružita dišeč žajbelj in hrustljava slanina, okuse pa v celoto poveže belo vino. Mmmmmm, to je priloga, ki jo vsekakor morate poskusiti še to jesen!

 

 


Priloga iz brstičnega ohrovta
Sestavine:
250 g brstičnega ohrovta
100 g jesenske buče
80 g kuhanega ali pečenega kostanja
100 g slanine
1 žlica masla
vejica svežega žajblja
sol, poper
sok ene limone
belo vino

 



Postopek:
Brstični ohrovt očistite, splahnite, pokapajte z limoninim sokom ter skuhajte na sopari. Kostanj skuhajte ali specite ter ga olupite. Bučo olupite in narežite na manjše kocke. Na maslu prepražite sveži žajbelj, dodajte na kocke narezano slanino in prepražite. Dodajte kuhan brstični ohrovt, kostanj in bučo. Dobro premešajte in nekaj minut pražite. Na koncu zalijte s suhim belim vinom in pokuhajte le toliko, da alkohol izhlapi.

 


Priloga iz brstičnega ohrovta je pripravljena! Odlična je kot priloga k pečenki, lahko pa jo kombinirate tudi z drugimi mesnimi jedmi.
Ljubiteljem brezmesnih obrokov pa bo gotovo všeč ohrovtova pita, katere recept vam razkrijemo v nadaljevanju.
V ohrovtovi piti se združita kombinaciji krhkega testa in sočnega nadeva bogatega okusa.  Skuta v nadevu lepo dopolni in poudari svež okus ohrovta, ki ga bodo v piti z veseljem pojedli tudi vsi, ki ohrovta ali zelenjave nasploh ne marajo preveč.

 

Fotografiral: Klemen Brumec

Recept in kuhala: Saša Drobnič Škrjanec

 

Dom in Stil
25. nov 2016

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...