Lečina juha

Pripravili smo toplo lečino juho, ki nas s svojimi začimbami še dodatno pogreje in nas pripravi na doživetij poln silvestrski večer.

 Že veste, kje boste letos preživeli silvestrovo? Mi vam priporočamo silvestrovanje na obali. Ob morju bo praznovanje veliko bolj mirno in doživeto kot v gneči mestnih središč, veliko bolj sproščeno kot na gala zabavi in dosti bolj kreativno in zanimivo kot doma na kavču ali pred televizorjem. Nič ne rečemo, tudi prej naštete možnosti so lahko nadvse zabavne in prijetne. Ampak letos vas vabimo, da preizkusite nekaj popolnoma drugačnega. Za prijetno preživet silvestrski večer ob dišečih borovcih in mirnem, enakomerno valujočem morju smo vam pripravili odlične recepte, ki bodo večer povezali v pravo gurmansko poslastico.

 

 

 
Za začetek smo pripravili toplo lečino juho, ki nas s svojimi začimbami še dodatno pogreje in nas pripravi na doživetij poln silvestrski večer. Lečina juha pa je odlična izbira tudi zato, ker je njena priprava sila enostavna, sestavine pa si lahko pripravimo že vnaprej. Potrebujemo na primer kuhano lečo, ki jo lahko skuhamo že dan prej in pripravljeno govejo ali piščančjo juho, ki jo ravno tako lahko pripravimo že prejšnji dan. Na silvestrski večer pa bo juha z vsemi vnaprej pripravljenimi sestavinami gotova že v približno 20 do 30 minutah. Pripravite jo lahko v stanovanju ob morju in jo nato v primerni posodi prinesete na obalo, lahko pa jo pripravite kar na licu mesta na plinskem kuhalniku. Tudi to bo v prijetni družbi prav zabavno doživetje.
 
 
LEČINA JUHA
 
Sestavine:
 
3 žlice olivnega olja
1 žlička kumine
1 drobno sesekljana čebula
2 stroka česna
½ žličke (oz. po okusu) kajenskega popra (če vam je ljubše, lahko uporabite čili)
1 žlička mlete kumine
sok ½ limone
¾ kg kuhane leče (lahko iz konzerve)
1,5 l juhe (lahko uporabite piščančjo ali govejo)
 
 
Postopek:
 
Vnaprej si pripravite kuhano lečo in juho. Sesekljajte čebulo in česen ter ožemite limono. Nato v posodi segrejte olivno olje in dodajte zrna kumine, ki jih pražite kakšno minuto, da zadišijo. Dodajte česen in pražite nadaljnjo minuto, dodajte še sesekljano čebulo in pražite, da čebula postekleni. Dodajte kuhano lečo in vse skupaj dušite kakšnih pet minut, da se okusi premešajo in povežejo, nato dodajte kajenski poper in zalijte z juho. Juha naj na majhnem ognju vre še 10 minut. Nato jo pretlačite s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku ter postrezite z rezino limone in ščepcem kumine.
 
 
Lečina juha je odlična uvertura v romantičen večer na obali. Postrezite jo v poznih popoldanskih urah, preden sonce zaide in ob topli juhici opazujte mirno morje, prisluhnite sinjim galebom in šelestenju borovcev ter ne zamudite sončnega zahoda. Uživajte v sproščenih trenutkih stran od mestnega vrveža
 
 
 
 
 
 
Kakšne jedi smo pripravili za nadaljevanje silvestrskega večera na obali, si preberite v članku Provansalska čokoladna pita.
 
 
 
 
Fotografije: Tjaša Brajdih
Kuhal: Zlato jabolko 
 

Dom in Stil
2. dec 2016

Povezave


Kako naredimo čokoladno dekoracijo za sladice

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...