Piškotna škatla presenečenja s kokosovimi pralinami

Piškotna škatla presenečenja iz temnega piškotnega testa bo razveselila prav vsakega obdarovanca!

Želite narediti prikupna darilca iz domačih sladkih priboljškov, pa ne veste v kakšno škatlo bi jih zapakirali? Za vas smo pripravili prvovrsten recept, ki reši to zagato. Škatlo lahko namreč naredite kar iz piškotnega testa. Piškotna škatla presenečenja iz temnega piškotnega testa bo razveselila prav vsakega obdarovanca! Vanjo lahko skrijete vse, od piškotov, kroglic, malih pit, malih mafinov, kolačkov, rezin peciva in še in še. Mi smo vanjo skrili kokosove praline, ki spominjajo na rafaelo kroglice, tiste s čokolado pa so podobne bounty čokoladicam. Ljubitelji kokosa bodo gotovo navdušeni.

Škatlica je že tako ali tako zelo fletna, s svojo obliko in barvnim kontrastom med temnim testom in belimi kroglicami ter med belimi in temnimi (čokoladnimi) kroglicami. Po želji pa jo lahko še dodatno okrasite s sladkornim ledom, ki ga v vsakem primeru potrebujete za izdelavo škatlice.

 

 

Najprej izdelajte škatlo iz piškotnega testa, nato pa vam pokažemo še recept za kokosove praline.

 

Škatla iz testa

 

Sestavine za testo: 

370 g moke

250 g masla

130 g sladkorja v prahu

1 jajce

mala žlička pecilnega praška

vanilin sladkor

2 žlici kakava v prahu

 

Sladkorni led:

1 beljak

limonin sok

mleti sladkor

 

Postopek:

Vse sestavine za testo (moko, maslo, sladkor v prahu, jajce, pecilni prašek, vanilin sladkor in kakav v prahu) zgnetite v gladko testo in pustite na hladnem najmanj pol ure. Razvaljajte na debelino približno 5 mm in izrežite 5 kvadratov 10 x 10 cm in enega 6 x 6 cm za pokrov. Izrežite še ročaj za pokrov. Previdno, da se oblika ne spremeni, prenesite izrezane kvadrate na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite 10–15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Pečene piškote ohladite in pripravite sladkorni led.

Sladkorni led: 1 beljak in 1 kapljico limoninega soka stepajte 10 sekund, nato med stepanjem dodajajte mleti sladkor po žlicah, dokler ne dobite goste mase. Sladkorni led napolnite v vrečko za brizganje z majhno luknjico. 

Na stranice kvadrata nabrizgajte sladkorni led, tako da 5 kvadratov lahko sestavite v škatlo. Po potrebi naredite oporo in pustite, da se led strdi. Na pokrov pritrdite ročaj.

 

Škatlica je narejena. Takole pa se pripravi kokosove praline …

 

 

Sestavine za kokosove praline

 

50 g masla

50 g kokosove moke

20 g sladkorja v prahu

100 g stopljene bele čokolade

nadrobljen tortni biskvit ali piškoti

 

100 g stopljene temne čokolade 

50 g kokosove moke

 

Stopljeno maslo in čokolado premešajte, dodajte kokosovo moko in sladkor. Nato dodajajte zdrobljene piškote ali biskvit toliko časa, da dobite gosto maso. Za nekaj časa postavite v hladilnik, da se strdi. Nato med rokami oblikujte kroglice. Polovico jih povaljajte v kokosovi moki, polovico pa prelijte s stopljeno čokolado.

 

Kroglice dajte na hladno, da se čokolada strdi in se masa lepo poveže. Na hladnem jih hranite, do trenutka, ko boste škatlico podarili. Takrat prestavite kroglice v piškotno škatlo, kjer naj se izmenjujejo bele in temne kroglice. Po želji okrog škatle poveznite še kakšen okrasni trak, vrvico ali pentljo in sladko darilo je pripravljeno!

 

 

 

Peče: Mateja Dobravec

Fotografira: Klemen Brumec

Dom in Stil
8. dec 2016
spremenjeno 10. dec 2016

Povezave


Kako naredimo čokoladno dekoracijo za sladice

Provansalska čokoladna pita

Venčki iz španskih vetrcev – meringe

Kandirane pomaranče s čokolado

Rulada

Pena iz bele čokolade z malinami

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...