Pena iz bele čokolade z malinami

Prikupna sladica je odlična za vse praznične priložnosti, mogoče vas bo tako prepričala, da jo boste letos izbrali za božično ali novoletno sladico.

 

Pena iz bele čokolade z malinami je sladka poslastica v kozarčku, ki je (brez predpriprave malin v karameli, ki jih pripravimo že prejšnji dan) hitro pripravljena in nadvse okusna. Sladki okusi bele čokolade in karamele se povežejo s sladkokislimi malinami, kremasta pena pa lepo dopolni sočnost malin.

Prikupna sladica je odlična za vse praznične priložnosti, mogoče vas bo tako prepričala, da jo boste letos izbrali za božično ali novoletno sladico. 

Če se sprašujete, kje naj bi ob takem času dobili sveže maline, naj vam razkrijemo, da ločimo enkrat in dvakrat rodne maline, slednje obrodijo junija ali julija ter nato še jeseni. Kot zanimivost naj še omenimo, da malina prihaja iz vzhodne Azije, kjer so z njo zdravili vid in preprečevali krvavitve. Sicer pa so maline bogat vir kalija, bakra, kalcija, fosforja, železa, natrija ter vitaminov B in C. Ko se jih torej nasitimo svežih, je čas, da jih uporabimo še v kakšni sladici – tokrat v peni iz bele čokolade z malinami. 

 

Sestavine:

Za peno

3 jajca

3 dl sladke smetane

250 g bele čokolade

180 g sladkorja

 

Maline v karameli

200 g svežih jesenskih malin ali drugega sadja

4 velike žlice sladkorja

0,5 dl vodke z okusom gozdnih sadežev

0,5 dl vode

limonina lupinica

 

Postopek:

Najprej naredite maline v karameli. Sladkor v kozici segrevajte, da se stopi in rahlo porjavi. Previdno čez prilijte vodo in vodko. Dodajte maline, na hitro potresite kozico, da se maline obrnejo in odstavite z ognja. Maline prestavite v hladno posodo in jih pustite, da se čez noč popolnoma ohladijo in prepojijo s karamelo. Če bi maline dušili ali kuhali, bi namreč razpadle.

Nato naredite še peno iz bele čokolade. Čokolado stopite nad vodno kopeljo in za nekaj časa odstavite. Pri topljenju bele čokolade bodite pozorni, da je ne topite nad prevročim ognjem ter da jo med topljenjem ves čas mešate. Tako se vam zagotovo ne bo sesirila. Nato nad soparo penasto umešajte rumenjake in sladkor, mešajte kar 20 minut, da vse skupaj lepo naraste. Posebej stepite sneg iz beljakov in posebej sladko smetano, vendar ne do konca, pač pa naj bosta kar malo bolj tekoča, saj bo tako pena bolj kremasta. Rumenjakovo maso prelijte v rahlo ohlajeno stopljeno čokolado, zmešajte in dodajte še sneg in stepeno smetano. Narahlo premešajte. V kozarčke položite maline in dodajte čokoladno peno, ki jo lahko nadevate z žlico ali pa nabrizgate s servirno vrečko.

Uživajte v slastni kombinaciji okusov!

 

 

 

Recepti in priprava: Sašaa Drobnič Škrjanec

Fotografija: Klemen Brumec

 

 

Dom in Stil
10. dec 2016

Povezave


Piškotna škatla presenečenja s kokosovimi pralinami

Dišeče zvezde

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...