Kako pripravimo slastno vročo čokolado

Najslajša zimska razvada je prav vroča čokolada. Zima brez vroče čokolade je kot poletje brez sladoleda.

 

Kako prija topla sladka pijača, ko se v mrzlem večeru zatečemo v najbližji bar. Kako šele prija, če si jo lahko naredimo kar sami, vedno ko se iz mrzlih ulic zatečemo v toplo domačnost doma. Za vas smo pripravili kar dve ideji za domačo vročo čokolado, ki bo takšna kot kupljena ali raje kar še boljša! Nismo pa pozabili niti na ljubitelje kakava. Prikupna ideja v zvezi z njim vas čaka na koncu prispevka.

 

 
 
Prvi recept je za vse, ki imate radi klasiko. Navadna vroča čokolada iz temne čokolade je odlična poslastica prav za vsakega.
 
Vroča čokolada
 
Sestavine:
5 dl mleka
130 g vsaj 70 % čokolade, narezane, zdrobljene
30 g sladkorja (po potrebi)
25 g čokoladnega pudinga
Po okusu: sladka smetana, vaniljev strok, cimet
 
 
Postopek:
Počasi segrejte mleko v ponvi, dodajte čokolado in mešajte, da se čokolada stopi. Med nenehnim mešanjem kuhljajte 3 minute, dodajte sladkor in prašek za čokoladni puding, mešajte ter na koncu dodajte še vaniljo ali cimet. Pri serviranju lahko dodate koščke čokolade ali sladko smetano ali različne posipe. Prašek za puding bo čokoladi dodal potrebno gostoto in nič hudega, če je malo skipi iz skodelice.
 
 
Za vse, ki se radi igrate z okusi in vedno iščete nove, pa smo pripravili vročo čokolado s pomarančo. Sicer klasičen okus, ki pa ga pri vroči čokoladi redkeje zasledimo. Ko ste sam svoj kuhar, si ustvarite vročo čokolado po vašem okusu. Mogoče vas prepriča ravno tale s pridihom pomaranče. 
 
 
Vroča čokolada s pomarančo
 
0,5 l mleka
130 g čokolade z vsaj 70% kakava
sladkor
pomarančni liker, pomarančna esenca
pomaranča za okras
 
Postopek:
Mleko pogrejte in mu dodajte čokolado. Počasi mešajte, da zavre. Če želite res gosto čokolado, med rahlim vretjem nenehno mešajte tri minute, saj se lahko na začetku vrenja mleko prismodi. Tik preden odstavite, po okusu dodajte pomarančni liker ali, za brezalkoholno vročo čokolado, le pomarančno esenco. Poskusite in po potrebi sladkajte – pa pazite, da se ne opečete.
 
 
Kakav
Tudi stari dobri kakav bo prijal v zimskih dneh, še bolj pa, če boste lončke okrasili z vrvico in zavezali simpatične pentljice.
Za odličen kakav dobro segrejte 3 dl mleka. Mleko lahko po želji spenite. Če nimate naprave za to, lahko mleko spenite s paličnim mešalnikom. Mleko nalijte v veliko skodelico, dodajte dve do tri žličke kakava, po želji pa še vanilijev sladkor, cimet ali sladko smetano. Lončke s kakavom naredite še bolj praznične s prikupno okrasitvijo.
 
 
 
 
Želimo vam prijetne večere ob vašem najljubšem toplem napitku!
 
Fotografira: Klemen Brumec
Stiliranje: Kaja Podržaj, Petra Slapar
 

Dom in Stil
23. dec 2016

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...