Ne čakaj pomladi ...

Ko poganski junaki skušajo pregnati zimo

in se sneg spremeni v dež; ko ljudje začno grdo gledati svoje tople jakne in si želijo lahkih oblek, pletene puloverje  pa hočejo zamenjati za krila; ko se ptički prebujajo in se trudijo preglasiti veter …  takrat  začnemo nestrpno pričakovati pomlad.

Med čakanjem sonca lahko tudi sami poskrbimo za privabljanje novega letnega časa. Ni treba veliko, da naš dom, sobo, spremenimo v pomladni travnik. Stvari, ki pogosto krasijo vrtove, enostavno preselimo v stanovanje.
 
Na primer vrtni palčki (če še nimate vrtnega varuha, je čas, da razmislite o nabavi novega prijatelja)!  Te simpatične smejoče figure, ki nam varujejo zelenjavo in pazijo na cvetlične lončke, postavimo na okenske police ali pred vrata, da nas pozdravijo z nasmehom, ko vstopimo v dom. Jaz sem svojega postavila na jedilno mizo – tako mi nikoli ni dolgčas ob srkanju juhe.
Iz pospravljenih škatel, kjer prebivajo poletni spomini, izbrskajte kamenčke, školjke, polžke, cvetlice in jih postavite na knjižne police. Takšne malenkosti res ne vzamejo dosti prostora, toda  njihov učinek je  zelo velik. Na moji okenski polici se redno znajdejo kamenčki različnih velikosti in oblik. Vsakič ko zaprepadeno pogledam skozi okno in se zazrem v sivino, jih zagledam tam mirno sedeti in se spominjam, kje sem jih našla in kako bom čez nekaj tednov iskala nove. Kamenčki imajo čudežno moč, če verjameš vanje!  
Tudi svojo vetrnico sem z balkona pred dežjem in snegom umaknila na toplo. Barvitost vetrnice, ki jo lahko kjerkoli enostavno naslonimo ob steno, je lep kontrast pogledu skozi okno. Vetrnice izražajo igrivost, barvitost in otroškost in tega si vsak želi polno hišo.
Stare steklene kozarce od omak in marmelad se da z malo domišljije in barvami spremeniti v pisane posodice, ki jih lahko uporabite za karkoli. V njih lahko shranjujete čopiče, svinčnike, kuhalnice, bombone, vato, ključe itn. Moji hranijo sladkor in sol.
Kadar si res zaželim pomladi in mi čas ne dovoljuje, da bi ustvarjala, si enostavno poiščem na internetu  lepo pisano sliko in jo postavim za ozadje svojega delovnega stroja (beri računalnika). Poiščite jo tudi vi. Lahko so to slike z lanskega dopusta, nagajivi nasmehi otrok, sončnice, palčki ali karkoli, kar vam prinaša toplino v srce in da občutek, da je pomlad za vogalom.
Pomlad je povsod okrog nas. Ob iskanju navdiha sem v svojem stanovanju našla ogromno cvetličnih vzorcev, pomladanskih vonjav, oblekic, ki me spominjajo na tople dni, ogledalca, poletne čevlje. Vse to, kar nas obkroža in nosi dobro energijo in spomin na sončne dni, postavimo po stanovanju tako, da bomo vsak trenutek imeli občutek, da smo sredi pomladnega travnika.
 
Pa veselo iskanje pomladi v vašem stanovanju!
 
 

MojcaK
23. feb 2010

Povezave


Metulji na nočni svetilki

Vaze iz steklenic

Zelenjavni vrt v lončkih

Drobni ptički iz lesenih kroglic

Otroška sobica in slika

Pomladni balkoni

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...