Črno-beli pogrinjek

Dober tek z zavestno omejitvijo

 Črno-beli pogrinjek zahteva od nas disciplino – v zameno nas nagradi z elegantnostjo. A da bo pust in žalosten? Ne, ne, hrana bo dodala barve. 

Le poglejte, kako zadišijo ob svetli in temni skrajnosti krušne palčke –  še bolj slastne so za grizljanje!

Škrniceljček za dober tek
 
Vzemimo pavspapir, za silo pa bo dober tudi pekipapir. Odrežimo primerno široke trakove, jih prepognimo in sešijmo – s črnim sukancem. Že prej natisnimo s predloge prijazna voščila z modno obrobo v damaščanskem vzorcu, jih izrežimo in nalepimo na vrečke.
 
 
 
Črno-beli dvogovor
 
Mizo pogrnimo s finim belim prtom, podenj pa lahko na sredini položimo črn papir. Ravno toliko bo proseval skozi blago, da bo še bolj očitna naša zavezanost beli in črni.
 
 
 
Tanki beli krožniki so itak najlepši. Tokrat bomo prtičke – lahko so iz blaga ali večji papirnati – v obliki traku položili čez veliki krožnik, nanje pa bomo položili globoke krožnike. Vrečice s paličicami za grizljanje končujejo pogrinjek za posebne priložnosti. 
 
       
 
Nekaj pa bomo tokrat le ušpičili: kozarci za vodo in vino so naravnost »ekscesni«: tašča bo rekla, da se vam je zmešalo, in teta bo s stisnjenimi usti siknila, da se vino vendar pije iz neobarvanega stekla.   Prav, ampak ti dimasti kozarci, potiskani z damaščanskim vzorcem, pa tako pašejo v našo zgodbo, da bomo kršili pravila!
 

 
Bele rože in improvizacije
 
Ker bo tokrat kosilo slovesno, ne bodo lilije čisto nič prebahave. Bele lilije v črni vazi seveda. Njihovo belino bomo podkrepili z nekaj steklenimi biseri, ki jih bomo razsuli po mizi – otroci, prste proč! Dve beli visoki sveči pa lahko postavimo kar v majhna kozarčka.
 
 
Če nimamo doma posodja, ki bi ga lahko uporabili za čisto črno-belo zgodbo, si pomagajmo z improviziranjem. Kolačke, muffine, naložimo v doma izdelane papirnate košarice, te pa zložimo na stojalo za pecivo – izdelano iz kupe za sladoled, ki smo jo obrnili narobe, in starinskega krožnika. Ko bo kosilo končano, ga ne bo težko pospraviti.  
 
 
Ker smo obsedeni s potankostmi, so tudi kolački preliti z belim oblivom, nanje pa smo dali črne sladkorne vrtnice.
 

 
Nad mizo smo mi obesili še nostalgičen lestenec s svečami. Bele zavese bodo v sozvočju s prtom, ta se ujema s svečami na mizi, te pa bodo dogorevale skupaj s tistimi pod stropom. Draga žlahta, vse je v stilu, prisedite! Res je pogrinjek črno-bel, vendar je življenje pisano.

Matejad
8. mar 2010
spremenjeno 10. mar 2010

Povezave


Ljubezen ob dramatično pogrnjeni mizi

Rdeče-beli stil

Pogrinjek za dragega, drago

Pogrinjek v krizi - tu so okvirji

Grafiti in vinilke

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...