Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj

Sejmi v Celju: Flora, Poroka in še kaj

Pomlad je čas za vrtnarjenje in poroke – tako pač je! Sodobni človek se za podvig najprej loti pregleda ponudbe in odpravi na lov za informacijami. V virtuali dobite vse, v reali pa stik z resničnostjo. Zato še danes lahko obiščete Celje.
Od petka, 19. marca, do nedelje, 21. marca, v Celju potekajo trije pomladanski sejmi: sejem vrtnarstva, cvetličarstva in krajinske arhitekture Flora, sejem Poroka in sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva in zdrave prehrane Altermed. Še danes jih lahko obiščete do 18. ure.  Razstavne površine obsegajo štiri sejemske dvorane.

Kaj se je na ogled postavilo

Naš petkov obisk je bil posvečen predvsem Flori, ker pa je ekipa nagnjena k premišljevanju o vlogi ljubezni v našem življenju, ni mogla mimo Poroke. Vtisi v petih povzetkih?

Na mladih svet stoji!

 
 
V petek je potekalo tekmovanje mladih cvetličarjev. V treh kategorijah - ureditev balkona ali terase, izdelava poročnega in naprsnega šopka ter slovesna namizna dekoracija - so prvo mesto osvojili dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, dijakinja TŠC Biotehniške šole Nova Gorice pa je zmagala s svojo notranjo ureditvijo prostora na temo velike noči. Na decembrsko Evropsko prvenstvo poklicev Euroskills v Lizbono gresta zastopat Slovenijo Anita Pozvek iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje ter aranžerka Urša Kalan iz Srednje trgovske šole Ljubljana.
 
Na  tekmovanju bodočih cvetličarjev in vrtnarjev je največ točk strokovne komisije v kategoriji ureditev balkona ali terase prejela Polonca Potočnik iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Iz iste šole prihaja še prvouvrščena v izdelavi poročnega in naprsnega šopka Anita Pozvek.  Maja Seražin  je zmagala v kategoriji slovesna namizna dekoracija. Prvo mesto v kategoriji notranja ureditev prostora na temo velike noči pa je osvojila Vesna Podobnik  iz TŠC Biotehniške šole Nova Gorica.
Nekaj fotografij dosežkov po našem izboru, žal aranžmaji in postavitve niso bili opremljeni  s podatki o avtorjih:


 
 Še nekaj postavitev profesionalcev:   

Poroke so nevarne!

Ne mislimo na to, da se največ ubojev potem zgodi v družinskem okolju, ampak na to, da dogodek lahko postane parada kiča in napuha. Nekateri razstavljavci so mu uspešno ušli. Mi smo se zataknili pri, hja,


 
A hočete še slikice? Obleke so bile predvidljive, konfeti in vabila tudi, prstani ne pretesni, v Celju pa se lahko dogovorite še s sopranistko, napihovalci balonov, tortarji, vizažisti, organizatorji porok in cvetličarji … ampak okus v roke, prosimo! Zato mi ostajamo pri zgornjih dveh.
 
 
Trajnice so uspešnica za pametne vrtnarje
Saj ne, da so razstavljali vsi razstavljalci, ki bi jih želeli srečati in pri njih nakupiti nove primerke za naš vrt, toda vseeno se je pri ponudnikih dalo marsikaj najti. Najbolj prepričljiv je bil za nas tale:
Drugi ponudniki so bili manj specializirani, dalo pa se je najti tudi nabor telohov, zelišč, gomoljev dalij, begonij in podobno, nekaj izbranih vrst semen – toda hočemo, zahtevamo več! Odrešite nas tekanja od enega do drugega ponudnika.
Kje so načrtovalci vrtov, krajinski arhitekti?
Preveč strelov v prazno vidimo po Slovenijalandu, zato iščemo strokovnjake za ureditev vrtov, preden še mi začnemo riti po zemlji. V Celju so bili redkejši od voluharjev v vrtičku zagretega vrtnarja.

Modest Motaln iz podjetja Moji  pogledi http://moji-pogledi.com/ je mlad strokovnjak s »podlago« iz družinskega dela. Upa si ustvarjati modernejše zasaditve, sodeluje s priznano vrtnarijo Trajnice Golob - Klančič in misli tudi na varovanje narave.

 
 
Rastline dol!
Presenečenje sejma in želja po nakupu: rastline, ki rastejo navzdol dobesedno – korenine pod stropom, zelenje proti tlom. Vsako rastlino lahko posadite v  lonce, ki zanikajo gravitacijo. Dodelan koncept, premišljena oblika. Sky Planter je za novozelandsko  podjetje  Boskke ustvaril Patrick Morris. Zabojnik lončkov je za začetek pripeljalo k nam podjetje A priori iz Ljubljane.     
 
Kliknite sem in si poglejte še fotozgodbo s Celjskega sejma.

Mirjam
21. mar 2010

Povezave


Sejem Poroka, Flora Celje 2010

Da bodo trajnice uspešnica

Trajnice - nasveti za vzgojo

Slovenski »Art&Craft«

Muči me Muji

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...