Seks ali pašta

Kuhanje je seksi. Ponedeljkova zgodba za torkove seksi testenine. Branje na lastno odgovornost. Kuhanje tudi.

 

 

Tako, zdaj pa povej: pašta ali postelja? Ker mi je dovolj teh tvojih igric. Ker se jih ne grem več. Ker hočem dejstva.

 
Gledam te, kako se zviraš na stolu, kako navijaš na vilice rezance in jih spet odvijaš, kako poželjivo jih gledaš, potem le naviješ grižljaj na roglje, ga neseš do ust, našobiš ustnice, da se kaplja omake ulovi nanje - in spet spustiš vilice na krožnik h kupčku.
 
Punca, tako se z mano ne boš šla! Si rekla, da bi pašto za večerjo? Si?
 
Ali sploh veš, kako se jo naredi? Kako je treba ostro moko stresti v skledo, da se nasuje svilnat hribček, ki je kot tvoja koža na hrbtu? Potem sem z vilicami izkopal vanjo vdolbino in v jamico drugo za drugo ubijal jajca. Ko so zdrsnila po moknatem pobočju, sem mislil na tvoje sladka ramena, na sled ključnice pod gladko kožo, na trepetavi vzpetini spodaj, kako jih zajamem z dlanmi … Si se obliznila, a? Paradižnikova omaka z baziliko, ena sama sočna ljubezen. Boš parmezan? Ne? Trapa, spet se vlečeš iz igre?
 
Jajca poliješ s par žlicami dobrega olja in jih skupaj z moko razmešaš v kašo. Mislil sem na tvoje lase, kako poplesujejo po blazini, ko se zjutraj preobračaš in preteguješ, v mislih sem jih navijal med prsti  in vdihaval njihovo medeno barvo. Potem sem odložil vilice in z rokami začel mesiti, da mi je jajčna mešanica mezela med prsti in sem se vračal k tvojim vlažnim ustnicam in jih noro poljubljal, da so postala še bolj rdeča, kot zreli paradižniki, medtem ko jih energično sekljamo, da špricajo svoj omamni sok.
 
Daj, raje jej, se bo shladilo. Odšla ne boš več, toliko te poznam. Seksala ne boš – ker se ti ne da? Ker si ne upaš? Potem pa jej. In poslušaj. Če ne boš sira, prav. Testo za dobro pašto mora biti trdo, da ga sprva težko gneteš. Kako sem se z rokami upiral vanj in stokal od ugodja, ko sem mislil na tvoje dolge noge, na tvoja jedra stegna, ko legam mednje! Od napora sem bil ves poten, na čelu so se mi nabirale kaplje in želel sem si, da bi prišla ti, stopila za mano, se naslonila s celim telesom na moj hrbet in mi s tistimi begavimi prstki šla čez čelo. Gledal sem, kako se pod mojimi trdnimi stiski belo-oranžne proge v testu počasi raztapljajo v svileno svetlorumeno teksturo – ljubim tisto vdolbinico pod tvojimi koleni, ko z jezikom drsim po njej. Ali veš, kako te takrat stresa od vdanega ugodja? Ali veš, kako mi prste zarineš v lase in me vlečeš nase?

 

Če hočemo dobro pašto, poem moramo testo močno gnesti  vsaj četrt ure. Četrt ure za dva, ki se imata rada, v postelji ni nič. Toliko, da se nasitita prve bližine, da v dlani ujameta obrise telesa, da s prsti zarišeta lok obrvi in krivuljo nosa in obod brade in potek grla in se dotipljeta do jagod, ki zatrdijo pod iščočimi prsti. Mmmm, imaš bradavičke za nežno svaljkanje med prsti! Da drsim po njih, jih objemam s palcem in kazalcem in te gledam, kako se mečeš nazaj od ugodja … dobra omaka, ane? Dotik česna in sveža bazilika, to je to. Sveža, ne uvela kot ženske, ki se samoljubno naveličajo enega moškega, ene skupnosti, enega ognja, ki počasi usiha, ker niso tudi one nalagale polen pozornosti nanj.

 

Gnetenje naredi testo trdo, vendar elastično. Zaletaval sem se vanj in ga mečkal, kot s teboj nikoli ne počnem, ker imam preveč rad tvojo jedro ritko. Ko sem že ves trd in nabrekel od poželenja, jo z dlanmi objamem in te pritisnem nase, da trzneš od sladke groze. Potem te božam po hrbtu, da se navadiš bližine in se začneš razpirat i in postajaš poželjiva in me začneš srkati vase. Moja poželjivka …
 
Ampak testo mora počivati, sicer se bo trgalo. Nikoli se nočeš pogovarjati o naju, o tem, kaj bova, kako si predstavljaš najino razmerje. Namesto tega povlečeš majico nase in se zavlečeš na rob postelje. Potem vzameš pilico in si začneš piliti nohte, kot da si ujeda. Ne maram te take. Ali si z mano ali nisi? Ker če boš mlačna, te bom izpljunil.

 


 

A ti znaš valjati testo? Z lesenim valjarjem? Jaz znam: pritiskati je treba z mero in ritmom, da se testo ne trže. Od časa do časa ga poprašimo z moko in potem valjamo v vse smeri, da se počasi tanjša na debelino noževega roba. Kaj me gledaš s  takimi očmi, ali res nisi vedela, kako truda polno, resno delo je narediti dobro domačo pašto? Pozabi industrijo, tista je za moške brez domišljije in brezupne ženske z umrlim poželenjem.  

Rad polagam testene liste na pomokan bel prt, da se čisto malo osušijo – potem se pašta ne sprijemlje med rezanjem. Svetla jajčno rumena sonca svetijo v moje življenje kot ti po zadovoljujočem ljubljenju, ko obležiš na beli rjuhi utripajoča od novega življenja v sebi. Rad te imam, veš … ljubim te – in nehaj se že igrati s pašto!
 
Nihče ne nareže testa tako enakomerno na rezance kot jaz, verjemi mi! So moški s pokloni; so moški, ki znajo pihati na dušo; so neustavljivi napadalci – jaz pa znam narezati dolge, ravno prav tanke vrvice, da so kot trakovi ljubezni in te ovijejo okrog zapestij in gležnjev in te privijejo name. Glej, kako se zdaj na zob kuhani ovijajo okrog vilic! Si ne želiš, da se moje dlani oklenejo tvojih zapestij, medtem ko drsim vate?
 
Si se zdrznila? Testena gnezda stresemo v slan kipeč krop – ko ti prihaja, si kot nemirna voda, razburkani valovi me ožemajo do omamne bolečine.
 
Potem pašto stresemo na cedilo in čim prej razdelimo na krožnike, polijem z lužico omake, zataknemo vanjo še list sveže bazilike … gledaš me kot pravkar zbujena košuta, nosnice ti plajo in tvoje oči dobivajo svetel sij. Mislim na vsa tista prodiranja vate, ko sem ti prišel do odprtega bistva in sem se ti metal v predajajoč objem, gol do svoje biti in ves tvoj in sem brizgal vate  svojo ljubezen.
 
 
Zdaj le naviješ dolg testen trak, ves rožnato rdeč od paradižnika, na vilice in ga neseš do ust, jezik previdno s konico okuša, potem se ustnice zadovoljeno razprejo in počasi posrkaš grižljaj do konca, desnica obstane v zraku, medtem ko ti levica zdrsne na dojko in vrisneš od omame, da se ne morem premagati, primem te in te zavihtim na mizo – kaj zdaj, boš seks ali pašto?
 
 

Dom in Stil
24. jan 2011

Povezave


Pogrinjek za drago, dragega

Ljubezen ob dramatično pogrnjeni mizi

Zakaj ženske gnezdimo

Avtomatika v hiši

Vrt v lončkih - viseče košare

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...