Všečnosti za vikend

Predlogi in nam všečni zapisi tega tedna

Napotujemo:

Mimo pusta Dom in stil ne more! Iz  zamejstva smo dobili priporočila, da je v soboto, 5. marca 2011, nujno treba obiskati 44. kraški pust. Začne se ob 14. uri na Opčinah. Več lahko preberete tukaj in tukaj. Saj veste, za zahodno slovensko mejo živi slovenska manjšina v Italiji in zdaj mej ni več, poti pa so se skrajšale: iz osrednje Slovenje se boste do tja vozili dobro uro, iz na primer Maribora pa dve uri.

 

Foto: Marco, http://picasaweb.google.com/jusarski/PustOpcine2008#

Laufarija v Cerknem je nujna zato, "de be bla ripa bel debiela". V nedeljo, 6. marca 2012, ob pol treh se bodo ta terjesti zapodili po Cerknem, sprevod s  Pustom pa se bo ustavil na glavnem trgu, kjer bodo grešniku našteli vse njegove lanske grehe - saj veste, da jih je bilo tokrat neznosno veliko!

Na sam pustni torek pa se bo ob 15. uri začelo usodno dejanje: obsodba in usmrtitev Pusta.   Več preberite tukaj.

 

Foto: Zoran Abram, http://www.laufarija-cerkno.si/sl/fotogalerija/gallery/16.html

Mlade punce pravijo, da je nujno treba na Vintage vikend v trgovini Gvant v hali 3 v BTC v Ljubljani. Samo še do jutri, 5. marca! To ni priložnost za dom, je pa priložnost za stil: poiščite si unikatne kose oblačil, nakita ali obutve. Rabljena oblačila prihajajo z vsega sveta in prinašajo v naše življenje svojo zgodbo.

Za branje in navdih priporočamo:

Če ste prezrli tiskano izdajo 8. številke Mladine, lahko zdaj na njeni spletni strani preberete njeno prilogo Bivanje.   Opozarjamo na članek Za druge in zase o zadružnem načinu gradnje. Napisal ga je arhitekt Aleš Vrhovec in ob zgodovinskem pregledu in tovrstni gradnji po svetu ponuja nekaj tehtnih misli o ekonomičnosti zadružne gradnje.

"Priložnosti pa je v resnici več kot kadarkoli, čeprav jih redko kdo opazi. Taki časi pač. A pomislimo le na možnosti interneta, na vse nedosegljivo drage parcele, ki kar kličejo po skupini kupcev, in pomislimo na vse tipske hiše v Sloveniji, prevelike in rakasto razraščene po podeželju, s katerimi si posameznik nima kaj pomagati - štirje pa bi si uredili izjemno večstanovanjsko hišo. In tako iz največjega urbanističnega problema (v povezavi z električno prihodnostjo avtomobilov) poskrbeli za družno postavljanje temeljev prenove (re-use) degradiranih hiš in naselij kot najbolj do okolja prijazne oblike gradnje nasploh."

 

Vrtec Kekec v Ljubljani, foto: Miran Kambič

 

Preberite tudi druge članke iz priloge, nam sta bila zelo zanimiva članka o socialistični stanovanjski arhitekturi in sodobni slovenski arhitekturni produkciji.

Na njem smo našli Damjano - Loddelina desings. Različni ustvarjalci delijo z bralci bloga svoj običajni petek. Zanimivo branje.

 

 

Etsyjevo odkritje: Den10 Studio

 

 

Bigcartelovo odkritje: Tiny Red

 

Dom in Stil
4. mar 2011

Povezave


Všečnosti za vikend

Muffini in nageljni

Recept: pustni flancati

Torte pa to

Hej, kdo obeša cunje med moje rože?

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...