Všečnosti za vikend

Warhol in srednjeveški dnevi, 3 muhe in vrtnaska bloga ...

 

Junijski konec tedna: ste se že najedli jagod? Češenj? Mlade solate? Ste že obiskali naša mestna središča in njihove prireditve? Ste že odšli na podeželje odkrivat nove kotičke naše dežele? Ste se ulegli v zrelo travo in se zazrli v nebo? Ste nabrali  lipovo cvetje za zimski čaj?

 

Napotujemo:

 

 

Palača Trevisini v Piranu od sobote 11. junija gosti dela največjih svetovno znanih umetnikov pop arta, združenih na razstavi Sijajni pop. Umetnine Andyja Warhola, Toma Wesselmanna, Roya Lichtensteina, Jamesa Rosenquista, Johna Chamberlaina in Roberta Rauschenberga bodo na slovenski Obali na ogled do 9. oktobra. Ker je naša kultura močno pop, močno priporočamo obisk. Odprto vsak dan od 9. do 20. ure, vstopnina 7 evrov za odrasle, 5 evrov za otroke.

 

Kamnik se ta konec tedna spominja svojega srednjeveškega obdobja in živi z njim. Sobotni dan bo pestril srednjeveški sejem z lokostrelskim turnirjem.  Potekale bodo Veronikine delavnice za otroke, nastopali bodo glumači in piskači, razlegala se bo srednjeveška muzika. In kdo bo osvojil Vrtomirjev prstan?

Trgovina 3MUHE v Stari Ljubljani  vabi v soboto, 11. junija 2011, med 10. in 12. uro  na pokušino pravičnih jedi, ki bo potekala ob pogovoru z zanimivimi gosti. Na mušjem meniju bodo tudi tokrat pravična kava, čaj in kakav ter pravični prigrizki, ki jih bodo pripravili prostovoljci trgovine 3MUHE. Od 11. ure naprej pa bodo z vami zajtrkovali in kramljali predstavniki projekta IZ KOŠA, ki ga izvaja Društvo projekt Človek. To je projekt socialnega podjetništva, v okviru katerega ekološko in varčno predelujejo odpadne materiale v uporabne predmete umetne obrti. Več o projektu si lahko preberete tu.

Športno turistično društvo Vinica vabi na 14. pohod po Župančičevi poti od Dragatuša do Vinice v soboto, 11. junija 2011. Zborno mesto bo v Vinici od 7.30 do 8.30. Od tu bo organiziran prevoz do Dragatuša, kjer se bo pohod pričel ob 9. uri. Pohod traja tri do štiri ure in je primeren tako za mlajše kakor tudi za starejše. Štartnina znaša 10 evrov in zajema avtobusni prevoz, spominsko darilo in topel obrok.

 

Berimo:

 

 Opažen in pohvaljen blog o valižanskem vrtu v Angliji. Vrt ob zahodni obali ima obilo sonca in vetra in radoživo gospodarico Karen Hall, ki zna poškljocati omamne trenutke v zelenju. Le nekaj let star vrt je vzorčni primer sonaravnega vrtnarjenja in ustvarjanja senzibilnih rastlinskih združb, kjer so dobrodošle tudi živali.

 

 

Načrtovalec vrtov, vrtnar, pisec in ustvarjalec oddaj James Alexander-Sinclair piše tudi blog. Najde se marsikatera insajderska vestička, predstavljene so raritete, objavljene so privlačne fotografije.

 
 

Mirjam
10. jun 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...