Všečnosti za vikend

Sežana za vse, metalci gredo v Tolmin, etnologi v Gračišče pri Kopru. Vi?

Slovenijo so zajeli poletni festivali, Lent je v polnem teku, mi vam danes predstavljamo manjše lokalne festivale, ki jih organizatorji pripravljajo s polno mero entuziazma, zagnanosti in prostovoljstva.

 

Napotujemo 

najprej gremo na Kras, natančneje v Sežano, kjer vas čaka zelo bogat program. Festival se prične v petek 08.07. z modno revijo, ter se nadaljuje vsak dan z delavnicami, predstavami, izobaževanjem. Več o programu si preberite na uradni spletni strani. Skorajda vsak dan vas ob 17h čaka otroška delavnica ali vodne igre. Prijetno in zanimivo bo.

 

 

bo letos potekal med 11. in 17. julijem, na svoji že ustaljeni lokaciji, to je ob sotočju rek Soče in Tolminke, cca 1km oddaljen od Tolmina. Več o nakupih vstopnic, cene in pogojih kampiranja si preberite na uradni strani festivala, kjer najdete tudi program.

 

 

Kot zanimivost naj omenimo,  da bo Metalcam  gostil maratonca, ki se poteguje za nov Guinnessov svetovni rekord!
To poletje se bo glasbeni novinar Greg Parmley potegoval za nov svetovni record: obiskal bo 26 glasbenih festivalov po Evropi v samo 30 dnevih. Med festivale, ki jih ima namen obiskati, je uvrstil tudi Metalcamp. Greg bo objavljal svoj blog in pisal reportažo o svojem potovanju na www.facebook.com/RidetoLive2011 .
 

glasba in gledališče v istrskem gozdičku. Danes, v petek 08.07.2011, se začne v  Gračišču  dvodnevni etnološki  festivala Histeria, sodelovalo bo 200 umetnikov: glasbenikov, lutkarjev, slikarjev, komedijantov, pravljičarjev in plesalcev iz celega sveta bo istrski gozdič spremenilo v pravljično deželo, kjer bodo oživele stare ljudske štorje, miti in legende.  Vroča poletna noč je kot nalašč za obisk. Toplo vabljeni!  Prizorišče ter program najdete na uradni strani.

 


 

Potek natečaja: od julija do 26. avgusta 2011
Kje: Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška cesta 23, 1000 Ljubljana
Opis: V letošnjem letu sta Muzej novejše zgodovine Slovenije in letalski prevoznik Adria Airways ob petdeset letnici delovanja največje slovenske letalske družbe pripravila zanimivo razstavo ADRIA 50 – Dovoljenje imate za vzlet. Razstava ponuja priložnost, da svoj delež s svojo fotografijo prispevate tudi vi. Fotografija naj se nanaša na letalsko družbo Adria Airways in na neprecenljivo izkušnjo, ki ste jo na letalu doživeli. Več na www strani Muzeja novejše zgodovine.

Tokrat ni potrebno daleč, do Zagreba. Luštne ilustracije  Ane, grafične oblikovalke in ilustratorke. Etsy, blog.

 

 

"Počitniška hišica" Courtney Cox - v  Elle Decor. Poglejte si jo.

Dom in Stil
7. jul 2011

Povezave


Retro stanovanje

Pladenj postane mini vrt

Svetlo modra hiška

Ikea - ideje za preoblikovanje

Mojstri za les in ostanke

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...