Všečnosti za vikend

Blejski dnevi, borovnice, plakati, srednjeveški sejem - zrelo poletje vabi!

 Visoko poletje, (skoraj) vsi smo na počitnicah. Visokih temperatur ni več, kar je hkrati dobro in slabo. kaj boste počeli?  Raziskovali srednji vek, obiskali koncert, šli na Bled ...?

Napotujemo

 

Blejski dnevi ta konec tedna, od  22. do 24. julija 2011, bodo spet polni vrveža in gotovo bo največ obiskovalcev »kinča nebeškega« na   Blejsko noč, ko jezero oblije svetloba  15.000 lučk v jajčnih lupinah, z gradu pa zažari ognjemet. Poleg svetlobnega spektakla pa podnevi in ponoči vabijo stojnice z rokodelci, koncerti, delavnice, ulično gledališče … enkrat na leto je pač treba oditi na Bled, ane?

Foto: Anja Pirc, http://www.facebook.com/danborovnic#!/danborovnic

 
Od 22. do 24. julija 2011 je Borovnica polna borovnic, dogodkov in obiskovalcev. Borovnice so ameriške sorte, vendar pridelane na naših barjanskih tleh, na stojnicah je tudi veliko posladkov iz njih,  vse tri dneve pa bogatijo glasba, športno in kulturno dogajanje.

Etnološka otroška delavnica na Prodih v Mojstrani ob kolesarski poti v soboto ob 16. uri: ob bajerju, po katerem plavajo račke, in v senci zelenih dreves, v bližini reke Save, stoji Ancna hišca. To je tista Anca, zeliščarica in padarica iz triglavskih pravljic. Z njeno pomočjo bodo otroci pripravili kvašene flancate in jih pomalicali. Tudi pravljica bo. Ne samo to soboto, 23. julija, tudi prihodnje sobote. Vstopnina 5 evrov.

Grozdje se debeli in škorce bo treba pregnati – v bližini romarske cerkve na Gorci v Malečniku bodo postavili klopotec ob malečniškem vinu in jedači. V soboto, 23. julija 2011, ob 18. uri.

 

V Stari Ljubljani na Gornjem trgu se bo v nedeljo, 24. julija 2011, ob 10. uri začel živi muzej na prostem. Vstopili boste v svet srednjega veka. Na stojnicah boste lahko kupili srednjeveške predmete, na delavnicah marsikaj sami izdelali, zabavali pa vas bodo srednjeveški burkači s predstavo Roman pa Julči. Predstava bo na sporedu ob 11. in 13. uri. Srednjeveški dogodek se bo ponovil pet nedelj: 24. julija, 21., 28. avgusta ter 4. in 11. septembra.

Še ta konec tedna uživajte v brezplačnem programu pred Škucem v Ljubljani. V petek, 22. julija, bodo za otroke lutkovna predstava Zrcalce in Škucove packarije, za odrasle pa razstava fotografij z delavnice Fotogram, koncert Koze Ribe in literarni performans.
Tako podrobni petkov kot sobotni in nedeljski program je na voljo tukaj.

 

Berimo

"Težava z otroki in njihovimi željami je v tem, da otroci zmeraj vedo, KAJ HOČEJO, vendar pa ne vedo, KAJ POTREBUJEJO. In če vedno dobijo to, KAR HOČEJO, nikoli ne dobijo tega, KAR POTREBUJEJO. Ker na neki način potrebujejo to, da jih starši vodijo. Da jim nekdo postavi oz. določi standarde, s katerimi se otroci bodisi strinjajo ali pa tudi ne." Starši, stari starši in vsi z otroki ob sebi, splača se prebrati intervju z Jesperjem Juulom, dostopen na strani Familylaba Slovenija. 


 

 

 

 

 


 

Dom in Stil
22. jul 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...