Všečnosti za vikend

Lep konec tedna - kam greste? Ustvarjat? Plesat? Gledat? ...

 

Mi vam predlagamo delavnico, sejem, "ljudsko" prireditev, razstavo ...

 

Šeto soboto prireja Sezam delavnico na prostem za otroke v okviru projekta Ulica je naša. Pred Mačkom na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani bodo otroci ustvarjali posodice iz papirne mase. Brezplačno.

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ta konec tedna poteka Otroški bazar, sejemska prireditev z izdelki in storitvami za naš naraščaj, pa tudi priložnosti za zabavo in delavnice ne zmanjka. Vstop prost.

Na Dolah pri Litiji  v soboto, 10. septembra, poteka tradicionalna etnološka prireditev Oglarska dežela, na kateri boste spoznali oglarjenje in življenje v Oglarski deželi. Obiskovalci se bodo lahko ob 11. uri udeležili brezplačnega vodenega izleta z avtobusom po Oglarski deželi. V popoldanskih urah  bodo na Dolah potekale zabavne igre med društvi, oglarji bodo prižgali kopo, na stojnicah bodo na voljo domače dobrote.

Foto: KB

V Vipavi pa je ta konec tedna v znamenju tradicionalne prireditve Vipavska trgatev. Sobota je športno obarvana, nedelja bo posvečena starim običajem ob tem pomembnem vinogradniškem opravilu in kronanju nove vinske kraljice. Spored tukaj.

Pred Španskimi borci in v kulturnem centru v Ljubljani bo to soboto od 17. ure potekalo praznovanje ob treh desetletjih kulturnega doma in začetku nove sezone. Prost vstop na vse dogodke je dobra priložnost tudi za okoliške prebivalce, da spoznajo delovanje ansambla EnKnapGroup, prisluhnejo skupini Čompe ali antikantavtorju Damirju Avdiću. Poznavalci stavijo na predstavo plesne uspešnice Runnig Sushi avtorja Chrisa Haringa in avstrijske skupine Liquid Loft ... Pa še golaž bo.

 

Po razstavi Oblikovanje republike v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Fužinskem gradu v Ljubljani bosta to nedeljo, 11. septembra, ob 11. uri vodili Metka Dariš in Maja Ivanič. Metka Dariš je oblikovalka in umetniška direktorica Slovenske kinoteke, Maja Ivanič pa predsednica Društva arhitektov Ljubljana.
Otroci pa so vabljeni na delavnico Tihožitje. Zaželena so oblačila, ki morebitno packo prenesejo brez škode.

Mirjam
10. sep 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...