Veselo prešernovo

Danes je kulturni praznik. Ej, dan je prost in nas vabi v odprte muzeje (8. februarja ni vstopnine) in na prireditve.

 

Za lepši dan si skuhajte kakav za zajtrk – si ga boste upali spiti ob tejle otroški pesmici Mleko  nagrajenca Prešernovega sklada Andreja Rozmana Roze? Nič se bat', Roza piše pesmi za vse, ne le za učiteljice slovenščine!  
 
Mleko
 
Ko iz tetrapaka v lonec priteče,
mleko zasliši nekoga, ki reče:
»Takole, še malo, pa Mihec bo vstal,
zato že kar zdajle mu skuham kakav.«
 
Mleko od groze se skoraj sesiri:
»To ni mogoče, pri moji veri!
Da ob belino bom in ob okus,
to, primojduš, je ostuda in gnus!«
 
A bolj ko jezi se nad tem, kaj bo z njim,
močneje od spodaj ga greje vroč plin.
 
»Jaz da kakav bom?! Nikdar nikoli!!
Preveč sem ponosno, da to si dovolim!«
je besno vzkipelo, iz lonca ven vstalo
in belo in čisto se v svet je podalo.
 
»Do smrti bom mleko, nikoli kakav!«
je vpilo še, ko so ga brisali s tal.
 

 

Andrej Rozman Roza

 
Predlagamo vam še ustvarjanje: na strani <http://www.wordle.net/>  lahko s programom  poljubno besedilo »vizualizirate«. Uživajte!  Razmislite, kako boste ustvarjena besedial slike  uporabili - mogoče jih natisnete na skodelico za kakav?
 
Naše Mleko smo tako oblikovali:
 

Dom in Stil
8. feb 2010

Povezave


Knjižna kazala s silhuetami

Dekoracija za na mizo – papirnate košarice

Blago kot slika

Slike: z malo spretnosti do unikatnosti

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...