Ekonomična in učinkovita pralnica in garderoba hkrati

Kako do najekonomičnejše ureditve garderobno-pralnega kotička?

 
Ker smo športna, kar petčlanska družina, kjer se pralni stroj vrti vsak dan, in ker sem po naravi nagnjena k lenarjenju -  in ker je lenoba mati kreativnosti, sem za našo pralno-garderobno sobico zelo natančno preučila vse procese in možnosti in oblikovala rešitve, ki so me iz sužnje perila spremenile v kraljico kavča. 
 
Umestitev pralno-garderobne sobe
 
Ne razumem, zakaj imajo nekateri pralnico v kleti, spalnico in kopalnico pa v prvem nadstropju?!! Tak prostor seveda sodi tja, kjer se največkrat slačimo in oblačimo - v našem primeru je to natančno med kopalnico in spalnicama. 
 
Ureditev
 
Vodilu ekonomičnosti smo sledili z dveh plati:
- porabiti hočemo  kar najmanj energije za zlaganje in pranje perila,
- tudi pohištvo mora biti karseda ekonomično, sestavlja ga par polic in gajbic.
 
 
Rešitev:
 
Pralni stroj in sušilni stroj morata stati drug na drugem, da perila ni treba prenašati naokrog. Vrata pralnega  in sušilnega stroja se morajo odpirati v isto smer. Ne uprabljajte perila, ki se ga ne da sušiti v sušilcu (a pretiravam? Odvisno, koliko komot ste. Mi skorajda ničesar ne sušimo posebej, in če obleka ne prenese "sušilčevega testa", jo zavržemo. Sušilčev test je zelo preprost: oblačilo damo v sušilec na najvišjo temperaturo, in če ga potem še lahko oblečemo, je test uspešno prestalo.)
 
 
Zlaganje perila
 
Namesto mučnega zlaganja oblek v omare v več sobah po hiši si raje omislite police v  bližini pralno-sušilnih strojev. Nanje postavite gajbice, ki jih označite: spodnje perilo ona, nogavice on, majčke tamali, brisače vsi, šport on ...  
 
Brisač, nogavic in spodnjic res nima smisla zlagati - samo zmečite jih v ustrezne gajbice. Tik-tak je pospravljeno! Če se vam kdaj ne bo dalo pospraviti, bodo to znali brez težav tudi otroci. Seveda vse pogosteje pozabljajte perilo v sušilcu. Ko jim bo zmanjkalo spodnjic, se bodo znašli, brez skrbi!
 
Majice sicer zložimo, a jih ne likamo. Če jih zložimo čim prej po sušenju, so prav kul. Kavbojke - v sušilec. Majice, pižame, trenirke, športna oprema, flisi - v sušilec. Obleke - na obešalnik, priznam. Pa kdaj kakšno srajco tudi. Ampak likamo pa res ne!
 
za Dom in stil
 
Nataša,
kreativka
 

Dom in Stil
3. mar 2011
spremenjeno 4. mar 2011

Povezave


Projekt sobice za šolarja

Savna v hiši - prvi del

Pobarvajmo okvir slike

Hitre ideje: cvetje in sadje. Zaljubljen v tri oranže.

Otroška sobica?

Otroška sobica?

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...