Črno-belo mini stanovanje

Majhno stanovanje z nevsakdanjo kuhinjo in barvno paleto.

Predstavljamo belo-črno stanovanje, ki je bilo na nepremečninskem trgu manj kot dva tedna. Veliko je 36 kvadratnih metrov, obsega kuhinjo z dnevno-spalnim prostorom in kopalnico. V njem se prepletajo staro in novo ter kombinacije različnih stolov in svetil. Lastniki sledijo črno-beli barvni shemi, z dodatki v kovinsko sivi, v prostoru pa je vedno veliko svetlobe. Pri opremi kombinirajo odslužene stvari z novimi. Tako nas kanglica pod kuhinjskim stropom sploh ne preseneča.

 

 

V kuhinjskem delu je poleg prevladujoče barvne kombinacije zanimava tudi zidana kuhinja z odprtimi policami. Delovni pult, police in stena nad njim so obloženi z belimi ploščicami manjše velikosti z malo širšo sivo fugo.

 

 

Kuhinjski dodatki so večinoma v kovinski barvi, police so črne. Odprte police so praktične, hkrati pa morajo prebivalci v stanovanju vzdrževati red.

 

 

Ob stranski steni kuhinje so postavljene črne omare, tudi kuhinjska vrata so črna. Omarice in vrata so prebarvani z barvami, ki omogočajo, da so omare hkrati sporočilna tabla. Miza je kovinsko sive barve.

 

 

Stanovanje je majhno, zato so kuhinja, jedilni kot in spalno-dnevni prostor združeni. Iz kuhinje in spalnega kotička sta vhoda v mini kopalnico. Vrata iz kuhinje v kopalnico so prebarvana s črno barvo za table – zanimiva rešitev za sporočilno tablo.

 

 

 

Zidani kamini, lončene peči ali le odprt kamin s svečami – tako je vedno v Skandinaviji. Dolge in hladne zimske noči namreč naredijo svoje. Praktično in romantično hkrati.

 

 

 

Kljub majhnosti se najde prostor za delovni kotiček. Umeščen je med kamin in spalni del stanovanja.

 

 

Kopalnica je tako kot preostali prostori črno-bela, majhna, a praktična. Prha je od nje ločena le s črno zaveso. Po tleh so enake ploščice kot v preostalem delu kopalnice.  Na nasprotni strani je za drsnimi vrati skrit pralni stroj.

 

 

V kopalnici so za odlagalne povšine poskrbeli tako, da so vgradili police nad školjko, medtem ko so brisače dobile svoje mesto na črni lestvi ob umivalniku.

 

 

Navidezno enolično črno-belo kombinacijo so razbili z uporabo oguljenih predmetov z bolšjakov, prevlek in drugih malenkosti iz naravnih materialov. Popisane table, grafične podrobnosti in velike industrijske luči omilijo strogost minimalistične opreme, tako da je vtis stanovanja nadvse pozitiven. Izvirne ideje, prijetno ozračje in občutek reda, kjer svoj prostor najde tudi kolo.

 

 

 

Dom in Stil
3. maj 2012
spremenjeno 14. jun 2012

Povezave


Kopalnica - kako opremiti kopalnico

Moderne kuhinje in barve

Praktične rešitve v mini stanovanju

Ženska šik garsonjera

Popisane stene v stanovanju

Kamnita hiša

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...