Sodobno opremljena mansarda pod lesenim tramovjem

Stanovanje z belo kuhinjo in umirjeno barvno shemo.

Mansardno stanovanje v na novo zgrajenem poslopju v bližini Bergama na severu Italije, je ponujalo zanimiv enoten prostor s kakovnostnim lesenim ostrešjem. Tramovje s svojim naklonom sega skoraj do oken, vendar daje celotnemu prostoru tudi poseben pečat, ki so ga v studiu za notranjo opremo Zenucchi sklenili poudariti z umirjeno barvno shemo.

Za cilj so si postavili vizualno poenotenje arhitekturnega ovoja in ovrednotenje spreminjajočega se naklona strehe. Barvni odtenek lesenih talnih oblog se zato nadaljuje tudi na zaščitnem premazu ostrešja, medtem ko je stenski ovoj, vključno s stavbnim pohištvom in protivlomnimi vhodnimi vrati, popolnoma bel.

 

 

 Kuhinja je postavljena v osrčje stanovanja, namenjen ji je velik prostor, sredi katerega je postavljen kuhinjski otok. Ta je točno pod nosilnim tramom, kjer je stanovanje tudi najvišje in se nadaljuje brez prekinitev v sosednje prostore. Prav zato so se v biroju odločili, da odprtosti ne bodo prekinili niti z namestitvijo kaminske nape, tako da ostaja nosilni tram prost in prehaja vse stanovanje brez prekinitev.

 

 

Pod njim je le bela kuhinja, ki so jo izdelali podjetju Varenna Poliform. Kuhinjske omarice so prelakirane z mat belo barvo, delovni pult pa je iz coriana. Ob otoku so še visoke omare z vgrajenimi gospodinjskimi aparati. Omare so prislonjene ob steno in jih namenoma niso vgradili, zato da krepijo vtis lebdenja v prostoru, ki ga bomo zaznali po vsem stanovanju.

 

 

 Vodoravne linije, ki sledijo smeri strešnega nosilca in kuhinje, prekinejo le aluminijasta visoka vrata proizvajalca Rimadesio.

 

 

 V zakonski spalnici se nadaljuje koncept iz dnevnega prostora, s poudarkom na naravnem lesu in belih stenah ter opremi – z belo, v usnje oblečeno posteljo.

 

 

Edini barvni poudarek, ki vsekakor povzema barve lesenega tlaka, najdemo v otroški sobi. Zelena in oranžna se izmenjavata v vzorcu navpičnih črt, ki krasijo ozadje otroških postelj iz aluminija.
 

 

S kopalnico se vračamo k bolj umirjenim shemam. Boffijevo opremo in sanitarije dopolnjuje prekrasna kabina za prhanje, v kateri je tlak izdelan iz rjavega kamna.
 

 

Kabina je velika in zavzema celotno stranico kopalnice, odtoki pa so skriti ob njenih stranicah in so jih izklesali v kamen. Tudi ta posebni element, ki je bil izdelan posebej za ta projekt, z vso preostalo opremo pripomore k posebni dodani vrednosti, ki jo dobi stanovanje s skrbnim načrtovanjem; to se začne že v gradbeni fazi in se konča pri detajlih v opremi.

Dom in Stil
24. jul 2012
spremenjeno 30. jul 2012

Povezave


Prenova stanovanja v znamenju lesa in bele barve

Minimalistično stanovanje v belem

Minimalistični vikend sredi gozda

Moška retro garsonjera

Dnevni prostor dekoriran z avtom

Retro stanovanje

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...