Letne kuhinje

Kuhanje pod milim nebom.

 
Kako poskrbeti, da druženja na vrtu ob dobri hrani in pijači ne bodo naporna niti za gostitelja? Nič lažjega, kuhinjo preselimo kar na prosto!

 

letne-kuhinje-ideje-izvedbe


Ponuja se nam nešteto možnosti oblikovanja v kamnu, betonu ali teracu, z lesenimi ali steklenimi vratci, da bo hrana varno spravljena pred nepovabljenimi prebivalci vašega vrta. Vse, kar zares potrebujemo, je pitna voda in večja delovna površina za pripravo hrane. Poleg tega pa še prostor za plinski žar za začetnike ali odprti kamin za prave kuharske mojstre. Zakaj bi si po nepotrebnem zapletali življenje?

 

letne-kuhinje-ideje-izvedbe


Če za ogrodje izberemo beton, nas ne bo skrbelo, ali se bo poznala kakšna packa zemlje s sveže opranih redkvic. Teraco, v betonu izrisane teksture ter barve prodnikov in peska, omogoča igro barv in tekstur v vezivo ujetega prodca.

 

letne-kuhinje-ideje-izvedbe

 

Lesena vratca kuhinj vanje vnašajo toplino in barvo kot nasprotje izčiščenim oblikam in sivini betona. Steklena vratca priporočamo za letne kuhinje v majhnih vrtovih, saj se v steklu zrcalita nebo in okoliška krajina, kar v prostor vnaša svetlobo ter ga poveča.

 

letne-kuhinje-ideje-izvedbe

 

V razkošnejših vrtovih lahko kuhinjo razširimo in povežemo s teraso, mizo in stoli ter z nekaj ležalniki in senčnicami, tako da bo vrt odličen prostor za zabavo in sproščanje skoraj vse leto.

 

letne-kuhinje-ideje-izvedbe


Pri oblikovanju letnih kuhinj je najbolje slediti značilnosti okoliške krajine. Tako so denimo v biroju Landscape letno kuhinjo v Kranjski Gori izdelali v lesu z odprtim ognjiščem in jo prilagodili alpskemu slogu. Sledijo namreč vodilu izčiščenih oblik in oblikujejo prepoznavne vrtne motive ter tako zadovoljujejo potrebe uporabnikov vrtov.

 

letne-kuhinje-ideje-izvedbe

 

Vse letne kuhinje, ki jih oblikujejo, so preprostih oblik, po načelu, da je preprosto pač najboljše. Ker so okusi različni in se navade uporabnikov z leti spreminjajo, si prizadevajo za brezčasno oblikovanje vrtov s preprostimi kosi. Tako bo letna kuhinja vsem v veselje še dolga leta.

 

Piše: Petra Slapara

Fotografije in načrtovanje: Landscape d.o.o.

Dom in Stil
6. apr 2016

Povezave


Mediteranski vrt, ki se staplja s krajino

Stilska preobrazba za teraso ali balkon

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...