Zajklja Rozika iz lesene kuhalnice

Iz kuhalnice naredimo ljubko Roziko

Med velikonočnimi prazniki in prvimi spomladanskimi kalčki nas bo razveseljevala zajklja Rozika, izdelana iz lesene kuhalnice.

 
Potrebujemo:
 
Najprej leseno kuhalnico prebarvamo z akrilno barvo. Izberemo belo ali drugo barvo, kakršne  barve zajkljo si pač želimo. Počakamo, da se barva posuši.
 
 
Iz filca ali blaga izrežemo krilo za zajkljo in ga zašijemo. Na zgornjem delu krila pustimo odprtini za »roke«, skozi kateri bomo potegnili okosmateno žico. Krilo poljubno okrasimo ali pobarvamo.
 
Okosmateno žico ovijemo okoli ročaja kuhalnice, da izdelamo »roki«, nataknemo na ročaj še krilo, potegnemo okosmateno žico skozi odprtini krila in tako izdelamo telo, kot je prikazano na spodnji sliki.
 
Zatem se lotimo glave. Iz moosgumija (ki naj bo enake barve, kot smo pobarvali kuhalnico) izrežemo dva uhlja in ju nalepimo na zadnji del okroglega dela kuhalnice. Iz tanke žice izdelamo brke in jih nalepimo na sprednji del glave ter dodamo večjo kroglico ali perlo za smrček. Nalepimo ali narišemo še oči in po želji dodamo še druge dodatke in okras. 
 
 
 
Mi smo na koncu z rožnato barvico zajklji Roziki narisali še nežno obarvana lička.
 
Naša zajklja Rozika je tako gotova. Uporabimo jo lahko kot lutko ali jo zapičimo med velikonočne pirhe, sladkarije ali kar v lonček za rože ali celo na vrt. 
 
 
Jožica Rade, creatissimo, marec 2010 
 

Creatissimo JR
27. mar 2010

Povezave


Pikčasta velika noč

Velikonočna namizna dekoracija - priprava

Velikonočne voščilnice

Balkonska dekoracija in romantično razpoloženje

Zeliščni vrt v lončkih

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...