Sporočilna tabla s trakovi

Unikatna domača tabla s trakovi poživi hodnik in otroško sobo.

Bližajo se novoletni prazniki, ko nas bodo prijatelji in znanci razveseljevali z voščili na skrbno izbranih voščilnicah. Zakaj si ne bi zanje pripravili posebne table s trakovi, na katero bomo zatikali prejete voščilnice, kartice ali druge popisane in porisane lističe?

 
Potrebujemo:
 
 
Okvir slike izberemo v barvi, usklajeni z izbranim papirnatim prtičkom, ali pa ga preprosto pobarvamo sami (glejte prispevek na Dom in Stilu o barvanju okvirjev).
Iz okvirja odstranimo steklo in hrbtno ploskev. Hrbtno stran bomo kasneje potrebovali, stekla pa ne.
 
Nato se lotimo servietne tehnike. S papirnatega prtička ločimo zgornjo, potiskano ploskev, ki jo bomo uporabili, drugih plasti pa ne bomo potrebovali. 
 
 
Trši bel papir obrežemo v dimenzijah, ki bodo ustrezale izbranemu okvirju (v našem primeru  format A 4).
Z lepilom za servietno tehniko premažemo celotno ploskev papirja.
 
 
Cel papirnati prtiček položimo na še moker premaz, nato pa ponovno s čopičem in lepilom za servietno tehniko premažemo zgornjo površino prtička. Pri tem čopič vlečemo od sredine proti robu, da iztiskujemo zrak, ki se je morda nabral pod prtičkom. Prtiček se sicer lahko nekoliko zguba, vendar skušajmo biti pazljivi, da gube niso prevelike in da jih ni preveč.
 
 
Počakamo, da se vse skupaj posuši.
 
Ko se prtiček, prilepljen na tršem papirju, posuši, ga razrežemo na različno široke trakove. Iz trakov sestavimo poljuben vzorec, ki teče v vodoravnih črtah. Med njimi so lahko presledki ali pa tudi ne.
 
 
Pripravimo še en kos tršega belega papirja (ali v drugi barvi), ki bo  za podlago, na katero bomo nalepili trakove. (V našem primeru ponovno  uporabimo format A 4). Na to podlago nalepimo trakove, in sicer na zadnji spodnji strani traku ter ob straneh. Tanjše trakove nalepimo le ob straneh.
Počakamo, da se vse skupaj posuši.
 
Ploskev s trakovi nato le vstavimo v okvir in tabla je že primerna za uporabo.
 
 
Zgornji deli trakov imajo reže, za katere lahko zataknemo voščilnice, kartice, nakupovalne kartice, lističe  'naredi' ali 'spisek za trgovino'  ipd.
 
 
Večje kartice se lahko zatakne še za več tanjših trakov (kot vidite na sliki levo) ali pa jih dodatno na trak pripnemo kar s sponko (kot na sliki desno).
 
 
Takšno tablo s trakovi lahko izdelamo v različnih dimenzijah, kombiniramo različne vzorčke in v različnih barvnih kombinacijah, uporabna pa je tako v pisarni kot doma – vse leto, ne samo za praznike.
 
 
Jožica Rade, podjetje Creatissimo 2010

Creatissimo JR
9. nov 2010
spremenjeno 10. nov 2010

Povezave


Okvirji za slike - ilustracije

Stenska dekoracija - lesene slike z jesenskimi motivi

Kako smo mi ovili zvezke

Magnetna tabla z magnetki

Ideja za doma narejeno magnetno tablo

Servietna tehnika

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...