Trajnice - nasveti za vzgojo 21

Strokovnjakinja Jožica Golob Klančič: Odpadajoče listje je na vrtu vsestransko uporabno!

 

Listje z dreves in grmovnic že na veliko odpada. Če zapiha veter, ga vrtinči, deloma odpihne, hkrati pa kopiči na določenih mestih kopiči. Na vrtu je odpadlo listje lahko zelo koristno, kadar zastira korenine nekaterih trajnic in grmovnic. Včasih ga že veter odloži na pravo mesto, včasih pa mu še mi malo pomagamo. Prav gotovo pa jesensko listje ni koristno na trati, zato ga  sproti grabimo z nje in uporabimo za zastirko tam, kjer ga potrebujemo, ali pa ga odložimo na kompostni kup. Z debelim slojem listja na koreninah zaščitimo pred mrazom tiste bolj občutljive vrtne rastline, kot so baklaste lilije, pampaške trave in podobno. Zelo bodo za plast listja hvaležni  orientalski telohi in praproti, vendar ne zaradi zaščite pred mrazom, ampak zato, da bo vzdrževalo stalno vlago in ustvarjalo plast humusa.
 
nasveti trajnice
 
Odpadajoče listje je na vrtu vsestransko uporabno. Preden odpade,  se velikokrat  živahno obarva in ustvarja nepozabne jesenske motive.
 

 

Jožica Golob Klančič

vrtnarija Trajnice Golob - Klančič

 

Dom in Stil
10. nov 2010

Povezave


Trajnice - nasveti za vzgojo 20

Trajnice - nasveti za vzgojo 22

Jesenski venčki

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...