Adventni venčki - uporaba naravnih materialov

Adventni venčki - ideje za izdelavo doma, pojdite v gozd, zbirajte neuporabljene okraske.

Danes vam predstavljamo izdelke skupine prijateljic, ki pred adventnim časom ustvarjajo adventne venčke iz naravnih materialov. Materiale poberejo po gozdovih,  dodajo še kaj, kar se najde v škatlah z božičnimi okraski, valja po delavnicah in ni več uporabno. Pomemben del izdelave danes predstavljenih adventnih venčkov je reciklaža npr. iz starih ovojnic za darila – vsaj kakšni ptički se dobijo ali znimive rastline, ki jih pri nas ni … Namen zbiranja prijateljic in izdelovanja pa je predvsem druženje, torej tisto kar je dan danes najpomembnejše.

Stožčasti adventni "venčki" -  venčki so samo še po poimenovanju, uporabili so lesene ostanke ter suho cvetje.  Rdeča barva je (predvsem verjetno zaradi tistega cocacolinega dobrega moža) postala značilna barva na advetnih venčkih, kljub temu da je liturgična barva adventa vijolična, barva spokornosti. Advent (adventus - latinska beseda, ki pomeni prihod) je čas priprave na božič.  V našem uredništvu smo navdušeni nad nenavadno obliko ter uporabo naravnih materialov, predvsem lesnih ostankov.

 

Lubje je tokrat glavni del venčka, za igriv zaključek poskrbijo angelčki na belem oblačku in ptički pod strehico, drugačno, igrivo, pisano in uporabno tudi v pred in po adventnem času.

Klasičen adventni venček - res ima štiri sveče, to je pa tudi vse, vendar nam je zelo všeč. Deluje skromno in preprosto, hkrati mu ne manjka elegance, skupaj s peharčkom suhih jabolčnih krljev je zmagovalna kombinacija za namizno dekoracijo.

 

Dokaz zakaj je pametno shranjevato breskove koščice - čudovita reciklažna vrednost.

 

 

Materiali, ki morda niso ravno prva izbira za izdelavo adventnih venčkov, pa vseeno razmislite: posušeni cvetovi hortenzij, sivke ali vrtnic, brezove veje, veje sibirski svib  ali  živikavi svib, prvi ima veje močne rdeče barve, drugi zelene. Trta, orehove lušine, celi kikirikiji, kavna zrna, bučna semena in morda malce nenavadno - reklame. Morda se spomnite članka o izdelkih iz recikliranega papirja. Mi vam bomo v naslednjih pokazali še nekaj adventnih venčkov, nekaj prav posebnih.

Upamo, da ste dobili prve ideje kaj vse lahko uporabite za vaš domač adventni venček, naj bo nabiranje materialov in izdelovanje adventnih venčkov tudi zabavno, vdruži prijatlejic, ali družinskih članov. Vsekakor naj ne bo stresno. 

FOTO: UZ

Dom in Stil
17. nov 2010

Povezave


Mali adventni venčki

Mali adventni venčki

Praznični slani okraski iz domače delavnice

Adventni venčki - nabor idej

Pekač za potico - adventni venček

Ledeni venček

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...