Blago kot slika

Za kompozicijo treh »slik« potrebujemo metrsko blago in letvice

S sitotiskom so se odprle nove možnosti v tekstilni industriji. Vzorci so lahko postali živopisni in veliki.  Zelo učinkovito, udarno in opazno jih je izkoristila Armi Ratia , ki je leta  leta 1951 v Helsinkih na Finskem ustanovila podjetje Marimekko, ime dobesedno pomeni  »Marijina obleka«.   Izdelki tega podjetja so po stagnaciji pred časom spet kultni. Pred časom smo  lahko videli prerez Marimekkovega delovanja in ustvarjalnosti  na razstavi v našem Slovenskem etnografskem muzeju Posnemovalci ali vzporedni ustvarjalci imajo kljub temu eno prednost pred Marimekkovimi izdelki: občutno nižjo ceno. Čeprav ga ni čez užitek z originalom, ane?

Mi smo tokrat primerno blago poiskali v   trgovini Marimekkove skandinavske sosede. Da bo postalo slika, potrebujemo:

 
 

Letvice nažagamo na želeno velikost. Naše smo odžagali tako, da smo sestavili okvir z zunanjimi merami 65 cm x 30 cm, in dva po 30 cm x 30 cm. Letvice sestavimo v okvir s  spenjačem.


Blago odrežemo na velikost okvirja  in dodamo  5 cm za robove. S spenjačem ga napnemo na okvir.Našo sliko smo sestavili tako, da smo med posameznimi platni pustili 5 cm prostora, tako da slika kot celota meri 65 cm x 65 cm.
 
Kakšne so vaše dekoracije?  Vem, da se skrivajo lične, ljubke doma narejene dekoracije, ki krasijo vaše stene. Fotoaparat v roke in pokažite jih nam.

Matejad
10. apr 2010
spremenjeno 12. apr 2010

Povezave


Stenske nalepke v otroški sobi

Šopek cvetja

Dekoracija za na mizo - papirnate košarice

Tudi moja slika je lahko kul

Sedežni red in voščičlnica

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...