Ideja za vazo mimogrede

Na sprehodu smo nabrali stroke in naredili malo drugačno vazo.

Ponekod po ulicah naših mest so posajena visoka trnasta drevesa, ki na prvi pogled spominjajo na akacije ali robinije -  to so gledičije (Gleditschia triacanthos). Prepoznamo jih po močnih ostrih trnih, drobnih zelenkastih cvetovih  v grozdih in rjavih strokih jeseni. S sprehoda minuli teden smo prinesli domov celo naročje njihovih plodov. To so daljši valoviti rjavi stroki. ki spominjajo na rožiče in čisto malo na fižolove stroke. Ko dozorijo, so lepe temnorjave usnjate barve. Kaj bomo z njimi? Jih bomo prebarvali in obesili na smrečico? Jih bomo porabili za okrasitev vhoda in okenskih polic za čez zimo?

Naredili bomo vazo.

 

Potrebujemo: 

Na stekleni kozarec sproti polagamo stroke in jih poravnavamo glede na njihovo ukrivljenost, tako da se čim bolj prilegajo steklenemu obodu. Ko najdemo pravo mesto za vsak posamezni strok, ga na debelo nabrizgamo z lepilom in pritisnemo z namazano stranjo na steklo. Tako nadaljujemo, dokler ne zapolnimo vse površine. Ker so stroki neenakomerno veliki in valoviti, ustvarimo razgibano prepleteno strukturo, ki spominja na organske preplete.

 

 

V vazo smo dali le tri cvetove ranunkul.

 

 

Z enostavnimi linijami stebel in polnimi kroglastimi cvetovi v nežni rožnati barvi ustvarjajo vznemirljiv dvogovor z vazo. Za baročne minimaliste.

Mirjam
18. nov 2010
spremenjeno 12. dec 2010

Povezave


Vaze, vazice in dekoriranje

Kvačkamo košarico za pirhe – z vrvjo

Pomladna pastelna vaza

Vaze iz steklenic

Šopek med vinskimi spomini

Drevesa iz domače delavnice

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...