Barvni lončki za začimbe

Vsak od nas je že kdaj barval lončene lončke za rože, tokrat smo uporabili - črno barvo. Lončki krasno poživijo okenske police.

Potrebujemo:

Glinene lončke pobarvamo s črno akrilno barvo, po robovih pa raznih pisanih barv.
Dobro jih  posušimo.

 

 

 Vanje nasujemo prst in posejemo dišavnice. Toda kaj raste v lončku s turkiznim robom?  Kromir? Fižol? Ah, tako je z nami, začetniškimi vrtnarji, napisati bo treba! Še sreča, da smo lončke prebarvali črno:   s kredo napišemo nanje imena dišavnic, ki smo jih vanje posejali.  Pri tem početju smo seveda zeeelo zbrani. Dokler semena ne vzklijejo, lončke postavimo na toplo okensko polico, potem pa jih prestavimo na balkon.  

Tako  na kratko lahko opišemo postopek, saj res ni zahteven. Moja malenkost pa razmišlja,da bi bili tako krasno popisani lončki primerni tudi za svinčnike, barvice in druga pisala.

 

 

Z lahkoto bi namesto sivka, označila tale lonček za Juretovo lastnino, onega druge pa Filipovo lastnino. Končno bosta fanta ločila svoje barvice

 No, če dobro premislim, bom vseeno ostala pri začimbah, moj mož nikoli ne loči majarona od šetraja, bazilika in peteršilj se zlahka zamešata. Končno bomo v nedeljski goveji juhi imeli drobnjak, ne pa pehtrana. Juhej!

Matejad
21. apr 2010

Povezave


Vrtni označevalci rastlin

Atrij iz virtuale

Slike z malo spretnosti do unikatnosti

Naredimo svečo

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...