Vrtni označevalci rastlin - malo drugače

Vrtnih označevalcev je toliko kot je vrtnarjev, tokrat predstavljamo vzdržljive, vodoodporne in trajne označevalce.

Tile bodo polepšali naš vrt.

 

Potrebujemo:
 
Najprej si pripravimo potrebni material in črke. Črke lahko izdelamo kar sami iz fimo mase: izrežemo jih z nožkom za linolej ter jih spečemo v pečici po navodilih proizvajalca. Pazimo, da izrežemo črke v zrcalni obliki, da bo njihov odtis pravilen.
Lahko pa uporabimo tudi razne štampiljke v obliki črk.
 
Modelirno maso zelo dobro zgnetemo in zvaljamo na keramični ploščici. Če jo med gnetenjem segrejemo z rokami, jo lažje oblikujemo.
Zvaljamo približno pol do en centimeter debelo ploskev in jo narežemo na manjše koščke v obliki tablic. Pazimo, da so dovolj velike za velikost črk, ki jih nameravamo odtisniti.
Za naravnejši videz označevalcev naj tablice ne bodo preveč ravne, z ostrimi robovi.
 
Preden pričnemo štampiljke odtiskovati v maso, jo rahlo popršimo z vodo. Tako se nam štampiljke ne bodo sprijele z maso.
 
Črke poljubno odtisnemo v maso.
 
Ob straneh z leseno paličico naredimo luknjice za pritrjevanje označevalcev. Pazimo, da so nekoliko večje od predmeta, s katerim bomo označevalce pritrdili, saj se modelirna masa med pečenjem nekoliko skrči.
 
Izdelamo lahko označevalce različnih velikosti ali oblik, po želji jih lahko pobarvamo z akrilnimi barvami ali pri odtiskovanju uporabimo obarvane štampiljke.
 
Izdelke na keramični ploščici (ali na druge vrste pekaču) spečemo v kuhinjski pečici po navodilih proizvajalca. Običajno jih pečemo približno 30 minut na 130ºC.
 
Ko se izdelki ohladijo in utrdijo, so pripravljeni za uporabo. Če jih želimo še bolj zaščiti pred vremenskimi nevšečnostmi, jih lahko premažemo z zaščitnim akrilnim lakom.
 
Vrtne označevalce rastlin lahko namestimo na vrtu
 
ali v lončke.
 
Takšne označevalce rastlin lahko uporabimo še na več različnih načinov, med drugim jih lahko tudi nalepimo na zunanje dele lončkov.
 
 
Jožica Rade, creatissimo 2010
 

Creatissimo JR
23. apr 2010

Povezave


Barvni lončki za začimbe

Mini setveni notesnik

Vrtni označevalci rastlin

Čas je za sajenje gomoljnic in čebulnic

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...