Preprosta poslastica - elegantno!

Čokoladna skodelica s smetano ali peno - vse naredimo sami! In pojemo ...

 

Temna čokolada in smetana, odišavljena z vaniljo - to so vse sestavine za praznični posladek, niti posodice zanj ne potrebujete, ker jo boste naredili sami. Iz čokolade.
Potem ko boste polizali in pogrizljali prvo garnituro, boste naredili naslednjo in jo napolnili s peno iz bele čokolade. Ta bo za goste.;)

 

 

 

Za čokoladne posodice potrebujemo:

 

 

 V kozico nalijemo za dva prsta vode in jo segrejemo. Nad vodno kopel postavimo skledo in vanjo nalomimo čokoladno kuverturo.  Balončke napihnemo in zavozlamo.

 

 

 

Pomembno: raztopljeno čokoladno kuverturo čim bolj ohladimo, da ne bodo zaradi prevroče mase pokali balončki. Potem z žlico zlivamo čokolado na spodnji del balončka.

Oblite balončke pokonci postavljamo na peki papir. Del čokolade bo spolzel na dno in tako oblikoval podstavek.

 

 

Ko se čokolada strdi, balončke s šivanko preluknjamo čim bliže vozla, da zrak počasi uhaja. Če bi jih na hitro počili, bi tlak zdrobil tudi čokolado.

 

Skodelice še previdno odluščimo s peki papirja, nanj pa z ostankom kuverture nabrizgamo zvezdice za okras. Stepemo sladko smetano in jo odišavimo z vaniljevim sladkorjem, po okusu dodamo sladkor v prahu. Stepeno smetano nadevamo v skledice in jih okrasimo s čokoladnimi zvezdicami.

 

 

Preprosto, kajne? Zdaj pa naredimo še peno iz bele čokolade!

 

Potrebujemo:

 

 
V kozici segrejemo vodo za vodno kopel. Na kozico damo skledo tako, da se ne dotika vroče vode, in vanjo nalomimo čokolado. Dodamo maslo. Stopljeno čokolado in maslo premešamo in ohladimo na sobno temperaturo.
 
Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov. V posodi penasto  umešamo rumenjake in sladkor, dodamo jim viski in stepeno smetano in premešamo.  Umešane rumenjake in smetano nazadnje premešamo še s stopljeno in ohlajeno čokolado. Iz beljakov stepemo  sneg, primešamo sladkor v prahu in stepamo toliko časa, da je sneg čvrst in sijoč.  Previdno ga umešamo v čokoladno zmes.
 
Peno nadevamo v čokoladne skodelice. Sladico postavimo na hladno za nekaj ur.  Postrežemo jo okrašeno s čokoladnimi zvezdicami.

 

Postrežemo preprosti posladek, poližemo peno, poglodamo posodico - pa prijetno praznovanje!;)

Matejad
11. dec 2010
spremenjeno 22. dec 2010

Povezave


Ledeni venček

Rojstni dan ali prazniki s kostanjevimi sladicami

Namizna dekoracija z desko drugič

Iittala - brezčasni porcelan

Mini ali cocktail potica za praznične bifeje

Potica in silvestrski pogrinjek

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...