Vaze iz steklenic

Iz različnih praznih steklenic ustvarimo z malo barve čisto posebne vaze.

Vaz nikoli ni dovolj - ko jih potrebujemo. Ko pa nimamo cvetja, se nam valjajo po vseh kotih doma. Lepo je, če razpostavimo skupino vazic, v katere damo samo po en cvet ali drobne šopke. Lahko jih ustvarimo sami iz odsluženih steklenic in stekleničk. Stale nas bodo malo denarja, pa še brez slabe vesti jih bomo zavrgli, ko se jih bomo naveličali.

Potrebujemo:

Steklenice operemo in dobro osušimo. Belo akrilno barvo razredčimo z malo vode le toliko, da se barva lepše razliva - če bomo prilili več vode, se bo barva sušila zelo dolgo. Zlijemo jo v izbrano  steklenico, ki jo obračamo v vse smeri. Tako se bo barva razlila po vseh stenah. Če je potrebno, si na dostopnih mestih lahko pomagamo s čopičem.  Presežek barve zlijemo v naslednjo steklenico.

 

Če v belo barvo kanemo kapljico druge izbrane barve, dobimo svetel pastelni odtenek. Nekaj steklenic tako prebarvamo z različnmi odtenki, ki jih dobimo z mešanjem bele in dveh zelenih barv. lahko pa glede na namen in izbrano cvetje izberemo kako drugo barvo. Steklenice pustimo nekaj dni, da se bo barva posušila. Če bo morebiti spolzela proti dnu, steklenice spet sukamo, tako da bo barva spet oblila vso notranjost.

  

Zdaj je na vrsti najvznemirljivejši del: novonastale vaze razpostavimo v v všečno kompozicijo in vanje razpostavimo cvetje. Ni nam treba pretiravati, dovolj je, da izberemo nekaj enakih cvetov. Dodamo jim lahko nekaj vejic.

 

Če želimo, lahko v steklenice zataknemo tudi ozke visoke sveče.

Ideje za praznovanja na prostem

Takih vaz ne bo škoda za uporabo na terassi, stopnišču ali vrtu. Lahko jih naredimo zelo veliko in razpostavimo pred praznovanjem. Pozdravljale bodo naše goste in jih opozarjale, da to ni navaden dan.

Mi smo vanje dali bele in nežno rožnate cvetove. Obdali smo jih s travnimi bilkami. 

Tako pa smo naše posebne vazice razpostavili po robnikih. Če bi jih bilo veliko, bi lahko goste usmerjale k vrtni mizi.

Matejad
4. maj 2010

Povezave


Vaze, vazice in dekoriranje

Pomladna pastelna vaza

Ideja za vazo mimogrede

Moja dekoracija: reciklirana vaza

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...