Hitre ideje: cvetje in sadje. Zaljubljen v tri oranže.

Pomaranče, limone, limete in nekaj cvetov - žive barve in vitamini polepšajo dom. Zelena. Rumena. Oranžna.

Vsak zase zahtevamo primerno igro: komiki hočejo komedije, tragiki tragedije, liriki romantične lirične drame, puhloglavci pa kvantaško in norčavo burko - zato uprizarjamo za dom v stilu Zaljubljen v tri oranže; Zaljubljen v tri limone; Zaljubljen v tri limete. Da ne zbolimo še mi, če za drugega ne, za hipohondrijo.
 

 

Nekaj steklenih posod in agrume ima skoraj vsak dom - manjka še stil, da ustvarimo svežo, vitaminsko dekoracijo svojih bivalnih prostorov.  Stil se lahko začne pri malenkostih - zakaj bi limete, limone ali pomaranče po prihodu iz trgovine hranili v neuglednih polivinilnih vrečkah? Namesto v običajno skledo za sadje smo limete zložili v kvadrasto stekleno vazo. Za protiutež smo izbrali trebušasto vazo na nožici z ozkim grlom, ki kliče spomin na minule čase. Zelene limete, vejica zelenih gumbastih krizantem. Zeleno. Zaljubljen v limete.

 

 

Osvežujoče zeleni gumbki, kajne? (Na uho povedano: zeeeelo zdržljivi so!

 

 

Drobnocvetna krizantema dobi družbo rumenih drobnocvetnih nageljčkov in vejice oranžne frezije.

 

 

Vlogo vaze smo dodelili stari štirioglati steklenički. Oranžna, rumena in zelena se ponovijo tudi v okrogli stekleni vazi, kamor smo naložili limete, limone in pomaranče. Zaljubljen v tri oranže, tri limone, tri limete. Prerezana limeta dodaja še več sočnosti.

 

 

Limone smo oželi in spekli limonovo pito, iz limet je nastala gora koktejlov - čas je za oranžno! Oražna frezija in oranžne oranže, pomaranče. Potem bomo iz njih iztisnili sok, za zdaj pa uživamo v osvežilni sočnosti prerezanih plodov.

 

 

Mali vintič dodatek: zvezek za matematiko v ovojnem papirju.

 

 

Zaljubljen v tri oranže - čaki, kaj je že to? Opera Sergeja Prokofjeva. Opera? Brrr! Pa še modernistična opera. Brrrrrrr!

 

Ah ne, štorija je zabavno burkaška, scenografija je običajno razkošno pravljična, muzika je poslušljiva.  Zato smo svoje dekorativne izmisleke ustvarjali z mislijo na  Fato Morgano, ki je uročila  princa, da se je  zaljubil v tri oranže. Toda strašna kuharica Kreonta jih ne da ... Ko princ  ukrade tri oranže in utrujen in žejen omaga sredi puščave, stvari vzame v svoje roke dvorni norček Trufaldino, ki je strašno žejen. Zapoje meč - cak, je prerezana prva oranža. Cak, razpolovljena je še druga. Iz sadežev izstopita princeski  - in umreta od žeje.  In tako naprej in nazaj, saj je vendar commedia dell'arte.

 

 

Vse jasno? Zaljubljen v tri oranže, tri limone,  tri limete na naš način je osvežilna vitaminska burka za polepšanje doma v oranžni, zeleni in rumeni.  

Dom in Stil
26. feb 2011
spremenjeno 27. feb 2011

Povezave


Dekorirajmo z artičokami

Lila Prap pri nas doma

Gospodinjska analiza dveh bivalnih kultur

Zavijanje daril: belo-škrlatna ideja

Jutro po dežju

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...