Ideja za naredi sam: okvir s črko

Popestritev kopalnice, kuhinje in otroške sobe z lično začetnico.

Črke so lahko lep dekorativni element - izkoristimo njihovo zadržano lepoto, morebiti skrito sporočilnost in izdelajmo okras v okvirju! V mnogih tujih spletnih trgovinah lahko kupimo različne črke v različnih tipografijah, materialih in izvedbi. Vendar se lahko dela lotimo sami, saj ne potrebujemo niti veliko časa niti mnogo materiala.

Potrebujemo:

 

Na spletu poiščimo primerno predlogo za izbrano črko in jo natisnimo, lahko pa jo tudi sami narišemo na papir. Velikost prilagodimo velikosti izbranega okvirja.  Izrežemo jo. Das maso v izbrani barvi - mi smo se odločili za belo - pregnetemo in razvaljamo na debelino 1,2 cm, da je površina čim bolj gladka. Izrezano predlogo položimo na maso. Z nožem  izrežemo črko in pazimo, da so robovi čim bolj ostri. 

 

 

Izbrali smo črn okvir z belim paspartujem. Steklo odstranimo. Med podlago in paspartu napnemo kos vrečevine in jo zadaj prilepimo. Paspartu in podlago vdenemo v okvir.

 

 

Na sredo podlage iz vrečevine s pištolo za vroče lepljenje prilepimo črko.

 

 

Tako, naš mali stenski okras je dokončan - bo krasil polico v dnevni sobi, kuhinjo, kopalnico, hodnik, spalnico ...?

 

 

 

Ko izdelamo prvo okvir s črko, nas zgrabi ustvarjalna vročica. Morda je izdelek primerno darilo ob obisku v novem stanovanju, za rojstni dan, kot pozornost prijateljem? Lahko izberemo različne tipografije (tipe) črk, sami izdelamo okvir, poiščemo čisto posebno podlago ...

 

 

Otroško sobo krasi otrokova začetnica: ker smo izbrali belo črko z belim paspartujem in v belem okvirju, smo izbrali pisano podlago iz blaga.

Navodila za izdelavo črke v okvirju so dovolj preprosta, da se dela lotimo tudi z otroki - veliko užitka pri ustvarjanju in dekoriranju!

Matejad
17. mar 2011

Povezave


Vrt v lončkih 24: zgodnjespomladanske zasaditve

Slike: z malo spretnosti do unikatnosti

Pikčasta velika noč

Videno: Unseen Products

Mešanje različnih stilov je moderno

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...