Velikonočni pirhi - oblecimo jih

Velikonočni okraski - uporabimo časopisni papir in jajca.

Klasična barva velikonočnih pirhov je rdeča, saj to simbolizira Kristusovo kri. Dandanes pa imajo velikonočni pirhi v večini gospodinjstev bolj kot ne dekorativno, okrasno in ne nazadnje družabno vlogo. Projekt barvanja jajc hitro postane družinsko druženje, poligon za otroško in odraslo ustvarjanje. Danes vam predstavljamo "oblečene pirhe".

 

Potrebujemo:

 

Časopisni papir narežemo na trakove. Jajce po delih premažemo z lepilom in nanj lepimo trakove. Pazimo, da na posamezno jajce lepimo kose papirja z enako širino tiska in obliko (fontom) črk. S tem bomo ustvarili enotno osnovo jajca. Nekaj jajc pa pobarvamo z belo barvo. 

 

 

Kombinacija belo pobarvanih jajc in časopisnih jajc poudari časopisna jajca. Mi smo nanja nalepili samolepilne črke in številke. Naša jajca bodo letos osnova velikonočnih dekoracij.

 

 

Letos smo izbrali belo, sivo in vijolično barvo. Dodali bomo nekaj malenkosti iz trgovine in velikonočna dekoracija je pripravljena. Vi se lahko poigrate z različnimi papirji. Biti morajo mehkejši, da se lepše lepijo. Predlagamo, da izberete umirjene barvne tone.

 

 

Naši velikonočni pirhi so izključno za okras, niso primerna za  uživanje!

 

Foto in ideja: MatejaD

Matejad
13. apr 2011

Povezave


Kvačkamo košarico za pirhe – z vrvjo

Velikonočna pletenica

Pehtranova potica za veliko noč

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...