Iz rjave v belo

Stara rjava pletena košara je postala bela.

Na podstrešju sem našla rjavo pleteno košaro ravno pravšnje velikosti, da sem vanjo zložila semena in se odpravila urejat zelenjavni vrt. Ko smo to delo opravili, se mi je utrnila pregrešna misel, da bi bela košara, v katero bi postavila cvetje,  lahko poživila mojo teraso ali celo jedilno mizo. Doslej sem imela slabe izkušnje z barvanjem glinenih loncev, zato sem se odločila, da košaro prebarvam le,  če najdem barve v spreju. In sem jih.

 

Košaro sem najprej očistila z vodnim curkom  parnega čistilnika, tako da sem se znebila vse umazanije. Nato sem jo posušila na soncu.

 

 

Pripravila sem barvo. Izbrala sem snežno belo in  časopisni papir za  podlago in varovanje pred madeži ter se lotila barvanja. Priporočam, da barvo  nanašate  zlagoma in v tankih slojih. Po 10 minutah je barva suha na otip, zato  košaro  zlahka obračamo okoli svoje osi in s sprejem dejansko dosežemo vse luknje in špranje.

 

 

Samo barvanje ni trajalo več kot 15 minut, ker pa sem med barvanjem delala dovolj dolge premore, sem barvala vse popoldne. Snežno bela barva v naši lokalni trgovini stane 4,95 evra, šampanjsko bela pa 3,50 evra. Mislim, da bi bila šampanjsko bela celo boljša izbira - bom preverila ob svojem naslednjem projektu, ki  že poteka.

 

Taka je belo pobarvana košara po barvanju in 24-urnem sušenju. Navdušena sem.

 

 

Predvsem sem vesela, ker se z barvo v pločevinki in pršenjem dejansko obarva vse špranje pri pletenih košarah. Tako  imam  novo košaro z novo funkcijo.

 

 

Naj povzamem: stara pletena košara (najdena na podstrehi) in  pločevinka akrilne barve Prisma Color (4,95 evra), časopisni papir za podlago, nekaj minut dela, nekaj ur potrpežljivosti - enačba za  prenovljeno, uporabno in dekorativno košaro, ki jo lahko uporabimo za shranjevanje, prenašanje ali morda celo za vazo.

 

Dom in Stil
30. maj 2011

Povezave


Vrt v lončkih - presajanje lončnic

Projekt sobice za šolarja

Nalepke

Koledar - free print

Alpska hiša

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...