Pladenj postane mini vrt

Iz starega v beli mini vrt.

Star lesen pladenj je bil pripravljen za odpad, ko se mi je utrnila ideja -  že dolgo sem si želela nek mini vrtiček za popestritev vrtne mize. Japonska ideja o  mivki in kamenčkih ter majhnih grabljicah sem opustila zaradi mrežaste obrobe. Torej bo res vrtiček z mahom, materino dušico in natreski. 

Pladenj sem najprej z vrtalnim strojem naluknjala ter tako poskrbela, da bo voda odtekala. 

 

 

Temu je sledilo čiščenje pod močnim curkom vode ter sušenje. Potrebno je bilo odstraniti vso umazanijo, ter pladenj prebarvati v belo barvo.

 

Ko sem rjavo košaro spremenila v belo, sem uporabila barvo v spreju. Tudi tokrat sem izbrala enak postopek. Idealna je za barvanje raznih lukenj in luknjic, ki so pri pletenih deli pladnja. Tudi dno pladnja sem v procesu prebarvala čisto do belega, kljub temu, da bo skrito pod plastjo zemlje.

 

 

Pobarvani ročaj - z barvo v spreju dosežem vse skrite kotičke. Pladenj se je sušil 24 ur, čeprav se barva na roke ne prijemlje že po desetih minutah.

 

 

Sledilo je sajenje - v pladenj sem nasadila tri enake mahove z majhnimi belimi cvetovi, materino dušico in dva različna natreska.

 

 

Pladenj - mini vrt je končan. Pladenj ni globok, zato sem izbrala plazeče rastline, ki ne poženejo korenin pregloboko. Ideja o paradižniku na moji vrtni mizi, bo morala počakati še eno sezono, da razmislim o pravi posodi.

 

 

Pladenj bom postavila v družbo bele košare.

 

 

Tokrat sem porabila 3,95€ za barvo v spreju, strnjene pol ure dela za luknjanje, čiščenje in barvanje, projekt pa je trajal dva dni, saj sem barvala po plasteh in počakala vsaj uro med vsakim novim nanosom. Katerih "naredi sam" projektov se vi radi lotite? Bi jih delili z nami?

Dom in Stil
30. jun 2011
spremenjeno 5. jul 2011

Povezave


Okrasni lončki

Gajba s kolesi in metuljčki

Ideje za piknik drugače

Magnetna tabla z magnetki

Pomladni balkoni

Iz rjave v belo

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...