Okrasne buče - popolnoma drug stil

Velike navadne buče smo pobarvali ter jim dodali pike.

Buče,  kot jih poznamo, smo pred leti začeli ponovno spoštovati in končno so se vrnile tudi v kulinariko. So sladke, okusne, energijsko polne, v primernem prostoru ostanejo sveže pozno v trdo zimo.  Tokrat pustimo vnemar američane z njihovimi haloween vložki. Jesen je prinesla s seboj buče na njivah, sedaj se selijo na vrtove in so hvaležen okrasni element pred domovi.

Naša dekoracija je daleč od klasične dekoracije za noč čarovnic.

 

Okrasne buče - popolnoma drug stil

 
Potrebujemo:
Z maskirnim trakom oblepimo peclje buč in jih pobarvamo s sprejem. Mi smo se tokrat odločili za neklasično barvo - bleščeče rjavo, ki na svetlem deluje kot zlata. Da bo naša okrasitev bolj živahna, smo si za eno bučo zamislili popestritev s pikami.
Za pikčaste buče najprej pobarvamo z eno barvo, ki bo služila kot podlaga za pike, nalepimo nalepke poljubnih oblik in čez popršimo še drugo barvo. Previdno odstranimo nalepke.
 
Okrasne buče - popolnoma drug stil
 
Enostavneje je kar izrezati vzorčke iz serveta, jih rahlo navlažimo, toliko da se primejo na bučo, popršimo z drugo barvo in odstranimo servete. Tako nam lepilo ne bo poškodovalo spodnje barve.
 
Okrasne buče - popolnoma drug stil
 
Naše buče lepo pristojijo neobdelani fasadi sosedovega hleva.
 
Okrasne buče - popolnoma drug stil
 
Za boljši učinek lahko bučam dodamo star kos pohištva ali vrtni dodatek. Mi smo jih postavili pred vhod, veter je pred vhodna vrata nanesel prve obarvane jesenske liste. Popolno.
 
Okrasne buče - popolnoma drug stil
 
Se spomnite vloge, ki jo igra buča v Pepelki? Postane prekrasna kočija, ki popelje Pepelko na ples. Ravno tako kakor se buča z njive spremeni v prekrasno kočijo, so se naše buče s pravim dodatkom - starim počivalnikom -  spremenile v zelo šik jesensko dekoracijo.
 
Okrasne buče - popolnoma drug stil
 
Čudovita jesenska popestritev vhoda, hodnika, stopnišča. Letošnji oktober bo v naši hiši spokojen, nobenih kričečih izrezljanih buč, le pristne princeske s pikami. Lepo se bomo imeli.
 
Okrasne buče - popolnoma drug stil
 

Matejad
24. sep 2011
spremenjeno 3. okt 2011

Povezave


Buče pred vhodnimi vrati

Brkata noč čarovnic

Same buče - krave so drugje

Ideja za jesensko dekoracijo: buča v pižami

Izrezljana buča - ideja in navodila

Ideja: gajba s koleščki in metuljčki

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...