Stenska dekoracija - lesene slike z jesenskimi motivi

Ko pride čas za menjavo letnega časa, je čas za nove stenske dekoracije.

Se tudi vi zbudite v jutro z mislijo, da potrebujete spremembe v svojem domu? Včasih je dovolj šopek svežega cvetja, drugič nova stenska dekoracija.

 

 

Mi smo vam pripravili navodila za simpatično leseno dekoracijo, ki jo preprosto prilagodite  vašim željam in barvnim kombinacijam.

 

 

 

Potrebujemo:
 
 
Deščico natačno in na tanko premažemo z lepilom in prilepimo okrasni papir. Pogladimo in iztisnemo vse zračne mehurčke, obtežimo in počakamo, da se lepilo dobro posuši.

 

 
 
Nato obrežemo papir na robovih in robove zgladimo s papirjem za brušenje. Zadnjo stran deščice in robove premažemo z razredčeno akrilno ali kakšno drugo barvo.
Lesene motive lahko izrežemo z žagico. Če nismo spretni z žagico, izrežemo motive iz kartona, ali jih oblikujemo iz fimo ali das mase, ali pa kar kupimo lesene dekoracije v centrih, kjer je sedaj velika ponudba. Za lepšo sliko in ustrezno barvno kombinacijo lesene jesenske motive pobarvamo v enaki barvi.
 
 
Nato še prelakiramo deščico in prilepimo motiv. Na zadnjo stran pritrdimo kljukico za obešanje. Sliko lahko obesimo na steno tudi s pomočjo okrasne vrvice in sicer tako, da zvrtamo dve luknjici skozi kateri napeljemo vrvico.
 
 
 

Naša stenska dekoracija je gotova. Popestrila bo marsikateri prostor v domu.

 

 

S pravilno izbranim pisaninim papirjem bomo poudarili dekorativne barve v prostoru, kamor jo bom umestili. Zabavno bo izbirati pravi papir za vaš prostor, ki potrebuje spremembo, kajne?

Matejad
24. sep 2011
spremenjeno 28. sep 2011

Povezave


Dekoriranje: Metulje smo ulovili v okvir

Ideja za naredi sam: okvir s črko

Slike - z malo spretnosti do unikatnosti

Otroška sobica in slika

Blago kot slika

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...