Adventni venček

Ideje za raznolike adventne venčke in navodila za izdelavo.

Adventni venček simbolizira adventni čas in štiri zadnje nedelje pred božičem. Adventni čas ni samo čas nakupovanja in krašenja, je tudi čas, ko se obrnemo k sebi, razmislimo o preteklosti  in se osredotočimo na prihodnost. Novo leto, novi načrti.

Poglemo nekaj zanimivih in lepih idej za izdelavo adventnih venčkov.

Najprej malce netradicionalna oblika adventnega venčka - adventni venček  v vrsto. Potrebujemo nosilec za štiri sveče, sveče, gumbe, ki označujejo vsako posamezno nedeljo od štirih ter primerno osnovo za krašenje, mi smo uporabili oljčne vejice. Natančna navodila, kako do adventnega venčka v vrsto najdete na povezavi.

 

 

Adventni venčki v mini velikosti - tokrat smo poleg male osnove za adventne venčke ki smo jo naredili sami iz izolacijskih cevi in traku, s katerim smo ovili osnovo za naše mini adventne venčke, uporabili plodove, ki smo jih nabrali med letom. Plodove smo nabrali na morju, na zadnjih jesenskih sprehodih v naravi. Ne pozabite na  dodatke kot so različne začimbe - kavna zrna, janeževe zvezdice, cimetove palčke, peške, oreh, želod, lešniki, lupine ...

 


 

Adventni venčki iz naravnih materialov - klasični venci, ko jih ovijemo z zelenjem, nanje damo štiri sveče in jih morda okrasimo s trakovi ali posušenimi pomarančami, ki jih skorajda ne najdemo več. Izbira naravnih materialov je ogromna in s pravimi kombinacijami pridemo do resnično zanimivih adventnih venčkov. Še več idej za naravne adventne venčke.

 

 

 

 

 

Foto: UZ

 

Nadaljujmo z adventnim  venčkom za sladkosnede. Na zeleno osnovo smo prilepili okraske iz slanega testa. Kombinacija pastelnih barv, ravno pravšnja krasitev z belo barvo in adventni venček izgleda kot najbolj slastni piškoti. Adventni venček - preprost za izdelavo iz slanega testa.

 

 

Adventne venčke je zanimivo izdelovati iz predmetov, ki jih sicer ne uporabljamo za venčke in niti ne za dekoracijo. Najprej poglejmo venček iz pekača in eno samo svečo.

 

 

Nadaljujemo  z konzervo. Prebarvano konzervo smo polepšali s kristali in barvo. Navodila za adventni venček v konzervi najdete tule - KLIK.

 


Ultra preprost, po nostalgiji dišeč adventni venček za ultra moderne čase! Pekač napolnimo približno do polovice z mešanico orehov, mandljev in lešnikov, ki jih še nismo zbezali iz njihove lupinice. Dodamo modelčke v obliki jelenčkov, zvezd in zvezdic ali morda škorenjčkov.

 

 

Adventni venčki in stare pletenine? Venčki za vrata v adventem času so primerni, da jih oblečemo v stare pletenine ali blago. Ne priporočamo, da v pletenine in blago oblečete adventne venčke, na katere želite namestiti sveče.

 

 

Venec za vrata - v črno belih tonih. Adventni venček v črno belem - zakaj ne bi izbrali barvne kombinacije, ki so nestandardne za decembrske dni.

 

 

Poglejte si trende adventnih venčkov - cvetličarna Ksenija

 

 

Cvetličarna Na ovinku, Radomlje

 

Cvetličarna A.D.A.  -  Opčine

 

Dom in Stil
1. nov 2011

Povezave


Adventni venec naravnost

Mali adventni venčki

Adventni venčki - ustvarjamo sami

Pekač za potico - adventni venček

Preprosti adventni venček

Adventni venčki - čarobni svet Cvetje Ksenja

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...