Servietna tehnika

Navodila za servietno tehniko.

Servietna tehnika je najbolj preposta tehnika za dekoriranje različnih materialov in polizdelkov. Otroci jo radi uporabljajo pri izdelavi voščilnic, zelo lepi servieti pa končajo tudi uokvirjene slike na stenah.

Navodila za servietno tehniko so preprosta. Največ dilem je okoli laka - lepila, ki ga uporabljamo za lepljenje servietov.

Poleg laka, ki ga trgovine za ustvarjanje prodajajo za to tehniko, lahko uporabite katerikoli brezbarvni lak na akrilni osnovi. Te lake navadno kupite v trgovinah z barvami in so glede na količino precej cenejši in ugodnejši kot lak, namenjen prav servietni tehniki.

 

 

Potrebujemo:

 

Nato se lotimo servietne tehnike. S papirnatega prtička ločimo zgornjo, potiskano ploskev, ki jo bomo uporabili, drugih plasti pa ne bomo potrebovali.
 
 
Z lepilom za servietno tehniko premažemo celotno ploskev, ki jo želimo obleči v naš serviet.
 
 
 
Cel papirnati prtiček položimo na še moker premaz, nato pa ponovno s čopičem in lepilom za servietno tehniko premažemo zgornjo površino prtička. Pri tem čopič vlečemo od sredine proti robu, da iztiskujemo zrak, ki se je morda nabral pod prtičkom. Prtiček se sicer lahko nekoliko zguba, vendar skušajmo biti pazljivi, da gube niso prevelike in da jih ni preveč.
 
 
Počakamo, da se vse skupaj posuši. Glede na končni izdelek je odvisno, kako ga boste obdelali. Dodatno lakiranje ali barvanje.
 
FOTO: JRade, Creatissimo, PS
 

Dom in Stil
2. nov 2011

Povezave


Ideja za doma narejeno magnetno tablo

Sporočilna tabla s trakovi

Okvirji za slike - ilustracije

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...