Novoletna jelka

Novoletna jelka - primerna za vsak prostor.

Danes bomo spet ustvarjali novoletne okraske. Ja, le poglejte na koledar, november je že na polovici in čas je, da zavihamo rokave in se lotimo izdelave novoletne jelke. Tokrat bomo še posebej okolju prijazni. Potrebovali bomo le star papir in les. Edina stvar, ki “diši” po kemikalijah je lepilo, ampak tokrat bomo zamižali na eno oko ali ne?

 
 
Za izdelavo novoletne jelke potrebujete malo debelejšo revijo ali telefonski imenik (ni potreben super debel velemestni, slovenski bo povsem zadostoval), leseno palčko, lesen podstavek in lepilo za papir in les.
 
 
Imenik odpremo na sredini. Zgornji rob zavihamo po diagonali proti sredini. Spodnji rob lista pa navzgor in potem še enkrat od zgornjega roba po diagonali proti sredini.
 
 
Tako nadaljujemo, dokler ne preognemo vseh strani. Nato odstranimo platnice in hrbet namažemo z lepilom, prilepimo na palčko
tako, da združimo prvo stran z zadnjo.
 
 
Se vam zdi zamudno? Povabite k delu prijateljico, partnerja ali otroka. Vsak naj dela na eni strani. Tako se boste družili, se vmes pogovarjali, se zabavali, delo pa bo dvakrat prej končano. 
 
 
Ko se lepilo posuši, nataknemo drevo na podstavek. Za podstavek si lahko izberete primerno velik odsekan kos polena ali debelejše veje . Zvrtajte luknjico, ki bo ravno prav velika za “deblo” naše novoletne smrekice.
 
 
 
Na vrh lahko pripnete še zvezdo iz svetlečega papirja ali pa posujete celotno smrekico z zlatimi ali srebrnimi zvezdicami.
 
 
Izdelava novoletnih okraskov mora biti hrana za dušo, zato se tega lotimo takrat, ko smo umirjeni, ko nas nič ne priganja in začutimo v sebi, da je čas za ustvarjanje. Lepota izdelkov bo odsev nas samih!

Matejad
16. nov 2011

Povezave


Adventni venčki - ustvarjajmo sami

Praznično okrašeno darilo ali dekoracija

Snežna krogla - ideje za ustvarjanje

Novoletna jelka - naredi sam. Obesi sam. Okrasi sam.

Naredi sam: polepšanje lučk

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...