Adventni koledar - ustvarjamo in recikliramo

Adventni koledar je lahko čudovita stenska dekoracija, ni nujno, da je poln daril, lahko ga napolnimo z mislimi in željami ter načrti za decembrsko pestro preživljanje družinskega časa.

Letos smo se odločili, da bomo naredili adventni koledar s pomočjo konzerv. Ko smo postali bolj ozaveščeni glede ločevanja odpadkov, so bile ravno konzerve tiste, za katere smo najprej poskrbeli. Hkrati so z malo potrpljenja, ki je potrebno za čiščenje in barvanje, odličen material za ustvarjanje.

 

 

Potrebujemo:

Mi smo tokrat konzerve zbirali kar nekaj časa ter jih skrbno čistili. Zbranih 24 konzerv smo prebarvali z barvo v spreju.

 

Nato smo papir  narezali na trakove in ga zalepili na konzervo. Papirje z različnimi vzorčki lahko najdete na internetu ali poiščite med rabljenim darilnim papirjem. Papir smo na konzerve lepili z lepilom. Naša letošnja adventna barva je modra.

 

Naslednji korak je bilo zbijanje smreke iz desk ter lepljenje in barvanje številk. Na približno 1,5 m visoko letev smo pritrdili deske dolžine 60 cm, 55 cm, 45 cm, 40 cm in 28 cm v obliki smreke. Potem sem razporedila 24 konzerv na deske in za vsako navila kljukico za obešanje - to so take preproste male kljukice na navoj, ki se dobijo v vsaki železnini. Na deske smo pritrdili tudi 24 nosilcev-obešalnikov za naše konzerve.

 

 

Ko smo na smreko, zbito iz desk namestili popolnoma vse konzerve, smo jih napolnili še z darili.

 

Ne, res nismo pretiravali. Notri so se znašli modelčki za piškote, lizike, doma narejeni okraski za novoletno jelko ter majhen avto za naše fante.

 

 

 

 

Našo smreko smo prislonili ob zid, kjer nas bo vse do božiča spominjala in opominjala, da so to čarobni decembrski dnevi, ki zelo hitro minejo.

 

Tudi naš adventni koledar sledi letošnjim smernicam, da krasimo naše stanovanje z recikliranimi, že uporabljeni predmeti. Tokrat smo uporabili konzerve, stare deske, prizor pa lahko dopolnite z gajbico na koleščkih.

Matejad
24. nov 2011
spremenjeno 30. nov 2011

Povezave


Adventni koledar kot stenska dekoracija

Adventni koledar - preprosta izdelava

Črno belo na naši mizi, oknu in darilu

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...