Zavijanje daril - rdeče-rjava kombinacija

Čas je za darilaaaa!
Eni jih raje sprejemajo, drugi jih raje dajejo!

 

Če se prištevate med slednje, verjetno radi darila tudi zavijate in krasite. Obleka naredi človeka, lep ovoj pa darilo!

So vam vaši prijatelji vse leto stali ob strani, ko ste imeli težave ali se z vami veselili, ko vam je šlo dobro? December je ravno pravi čas, da jih povabite k lepo obloženi mizi in se jim zahvalite tudi tako, da jim podarite lično zavito, drobno darilo. Ko bodo posedli za mizo, naj jih že čaka na krožniku.
Izbiro pravega darila seveda prepuščamo vam. Nanizali pa vam bomo nekaj idej za zavijanje in dekoracijo.
 
 
 
 
Najprej boste potrebovali polo rjavega papirja, ki so ga včasih uporabljali za zavijanje paketov in okrasni trak. En naj bo v rdeči barvi in praznično potiskan, drug pa bel in čipkast.
Če je darilo v škatli, jo zavijte v zavijalni papir. Trak iz belih čipk ovijte enkrat in ga na stiku zlepite. Zraven dodajte še rdečega, a tega zaključite s pentljo.
Zdaj pa še rožica iz blaga. S to boste imeli malo več dela, a nikar se ne ustrašite. Ko boste videli končni izdelek in zadovoljne obraze obdarovancev, boste hitro pozabili na porabljen čas.
 
 
 
 
Potrebovali boste bombažno blago v naravni barvi in filc ter pištolco za vroče silikonsko lepilo. Iz filca izrežite krogec v premeru približno 4 cm. Izrežite jih toliko, kolikor rož potrebujete. Ta krogec lahko uporabite kot osnovo za krogce, ki jih boste izrezali iz bombažnega blaga. Ni potrebno, da so povsem pravilnih oblik, ob robovih pa se lahko parajo in cufajo kolikor želijo. Za en cvet boste potrebovali približno pet krogcev, lahko pa tudi več, odvisno od tega, kako velik cvet želite narediti.
 
 
 
Vzemite prvi bombažni krogec, ga močno stisnite skupaj spodaj na sredini, da dobite obliko cvetka. Stisnite kapljico vročega lepila na mesto, kjer ste ga stisnili skupaj in ga prilepite na sredino filca. Nadaljujte z ostalimi in jih razporejajte okoli centralnega, dokler ne dobite ravno prav velikega cveta.
Zdaj pa z vročim lepilom pritrdite cvet na ustrezno mesto na darilu.
 
 
 
 
Zdaj se pa lotimo še darila, ki je mehko in bi ga težko zavili podobno kot trdno škatlo. Poskusimo drugače. Ne bomo ga zavili v celoti, ampak bomo naredili samo ovoj na sredini, zgornji in spodnji del pa bosta vidna. Tudi pri tem ponovimo vajo s trakci in rožico. Preprosto, kajne?
 
 
 
 
Če imate doma pripravo, s katero je možno tiskati črke, lahko napišete imena prijateljev ali pa preprost, enostaven in iskren HVALA.
 
 
 
 
Tako, darila so zavita. Čipke jim dajo malo starinski pridih, naravne barve in materiali pa kažejo, da cenimo naravo in naše okolje. Pa še rožico smo se naučili delati!
Lepo praznujte!
 
Krožnike in trak smo dobili v trgovini Evin dom.
Stiliranje in foto: MatejaD
Tekst: HN

Matejad
24. nov 2011
spremenjeno 5. dec 2011

Povezave


Zavijanje daril - gospodinjska tehnika

Ideja - ovojnica za darilo

Zavijanje daril - tortni prtički

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...