Uporabno in sladko darilo za valentinovo

Doma narejeno sladko presenečenje.

Ideja za doma narejeno preprosto in okusno darilo ob valentinovem. Ob obilici praznikov se pogosto znajdemo v zagati, kaj podariti. Najhitrejša rešitev je nakup drobnega sladkega presenečenja, ki ga potem podarimo svojemu dragemu ali dragi, otrokom, sorodnikom, morda znancem in sodelavcem.

 

 

Uporabno darilo pa lahko z lahkoto naredimo sami, sladko bo, imelo bo poseben čar ter narejeno bo po okusu obdarovanca. Naša glavna sestavina bo čokolada. Ste vedeli, da so čokolado poznali že Maji in Azteki? V Evropo je prišla šele v 16. stoletju, kjer je bila vsaj na začetku pijača bogatih slojev in se je počasi širila prek dvorov, trgovskih poti in čokoladnic.

 

Potrebujemo:

 

V pladenj, ki ga bomo uporabili za izdelavo naše sladice, namestimo peki papir. Nad soparo segrejemo čokolado, da se utekočini. Po peki papirju razporedimo oreščke, pisane bonbone ali suho sadje. Izberemo tisto, kar je našemu obdarovancu najljubše. Po razporejenem polnilu zlijemo vročo čokolado.

 

 

Počakamo, da se čokolada počasi ohladi in strdi. Ko se čokolada v pladnju strdi, jo vzamemo iz njega in odstranimo peki papir.

 

 

 Mi smo v belo čokolado potopili suho sadje, v rjavo pisane bonbone in v temno čokolado oreščke. Dobili smo tri različne okuse.

 

 

Čokoladne tablice zdaj neankomero nalomimo na večje kose ter jih ustrezno zavijemo. Lahko izberete le kose enega okusa ali pa mešate okuse med seboj. Ne pozabite, obdarovanci velikokrat okušamo najprej z očmi, zato naj bo naša čokolada lično zavita.

 

 

Čokoladna darilca smo zložili v lepo leseno škatlico, kjer bodo počakala na obdarovance. Tokrat točno vemo, kateri otroci si bodo oblizovali prste.

 

 

Ideja, izvedba in foto: MatejaD

Matejad
6. feb 2012

Povezave


Sladica - preprosta, hitra in lepo dekorirana

Romantični in dekorativni muffini

Muffini in nageljni

Preprosta poslastica - elegantno!

Seksi testenine

Vrečka cukrčkov kot darilo

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...