Črni pirhi

Črni pirhi za drzno velikonočno dekoracijo.

Jajca za veliko noč barvamo v različne barve. V sodobnosti so izgubila prvotno vlogo rdečih pirhov, ki so bili simbol krvi, in postala izrazit dekorativni element v velikonočnem času. Tako pirhe obešamo na vence, jih postavljamo v lonce skupaj z lončnicami, jih umeščamo v najrazličnejše postavitve poleg bonbonov ali čokolade. Zelo hvaležne so kombinacije z nežnim spomladanskim cvetjem in pirhi. Mi smo si za spremembo zamislili črna jajca.

 

Potrebujemo:

 

 

 

Jajca smo prebarvali s črno akrilno barvo, s tem pa smo dobili podlago, na katero bomo lahko z lahkoto pisali s kredo. Zavedamo se, da je črna barva pirhov netradicionalna izbira, vendar bo s pravo nežno posodico, morda s pisanim prtičkom, postala zanimiva velikonočna dekoracija.

 

 

Na naše pirhe smo napisali ime ter narisali simpatične zajčke ter jih postavili na mizo kot pogrinjek.  Pirhi pobarvani z akrilno barvno, niso primerni za užitje!

 

 

Poskusite tudi vi, veseli bomo vaših fotografij pirhov in velikonočnih dekoracij tako na FB zidu kot v  naših albumih. Pokažite svoje delo, naj v njem uživamo tudi mi.

 

Matejad
13. mar 2012
spremenjeno 27. mar 2012

Povezave


Naravne barve za pirhe

Namizni prtički kot zajci

E-časopis Pomlad 2012

Velikonočni pirhi - oblecimo jih

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...